Рубікон перейдено: КНДР відправить інженерні війська на ТОТ України

10:29, 27.06.2024
Рубікон перейдено:  КНДР відправить інженерні війська на ТОТ України

Пентагон вважає, що війська КНДР в Україні стануть гарматним м’ясом.

Військові будівельні та інженерні сили Північна Корея відправить для участі у "відновлювальних роботах" в окупованій Донецькій області вже в липні цього року.

 

Як інформує УМ, про це повідомили Південнокорейський телеканал TV Chosun та Інститут вивчення війни (ISW).

 

TV Chosun, посилаючись на південнокорейського урядовця, повідомив 21 червня, що Південна Корея очікує, що Північна Корея відправить великомасштабні інженерні сили в окуповану Донецьку область вже в липні.

 

Ці сили нібито допоможуть відновити інфраструктуру в окупованому Донецьку.

 

Північнокорейські військові мають 10 інженерних бригад, а телеканал Chosun підрахував, що Північна Корея може отримувати від Росії до 115 мільйонів доларів щороку, якщо відправить три-чотири інженерні бригади в окуповану Україну.

 

ISW зазначив, що Росія, схоже, прагне створити коаліцію дружніх держав з історично теплими зв'язками з Радянським Союзом, включаючи Північну Корею і В'єтнам, щоб сформувати основу альтернативного світового порядку.

 

ISW поки що не бачить повідомлень, які б свідчили про те, що північнокорейські військовослужбовці мають намір брати участь у бойових діях в Україні, але пряма північнокорейська інженерна підтримка може вивільнити російську бойову міць для операцій уздовж лінії фронту і сприяти російським зусиллям з розширення військової інфраструктури та оборонних укріплень на окупованій території України.

 

Нагадаємо, що Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що договір між Росією і КНДР демонструє все більшу узгодженість між авторитарними державами та підкреслює важливість того, щоб демократії виступали єдиним фронтом.

 

В адміністрації президента США заявили, що зустріч Путіна з Кім Чен Ином свідчить про прагнення Москви зібрати коаліцію з Північною Кореєю, Іраном, Сирією і, певною мірою, Китаєм.

 

Угода, підписана Путіним і лідером Північної Кореї Кім Чен Ином у середу, зобов’язує кожну сторону надати негайну військову допомогу іншій у разі збройної агресії проти однієї з них.

 

Пентагон вважає, що війська КНДР в Україні стануть гарматним м’ясом.

 

Як повідомляла УМ, постачання росією високоточної зброї КНДР  «розв’яже руки» Сеулу в допомозі Україні.