На Київщині їздитиме Мобільна служба підтримки з юристом, психологом та соцпрацівником

12:28, 19.09.2024
На Київщині їздитиме Мобільна служба підтримки з юристом, психологом та соцпрацівником

Опубліковано 6 місяців тому 13.03.2024Олексій 50 Поширень Поширити Твіттнути Підтримати Психологічна підтримка ветеранів є невіддільною частиною адаптації учасників та учасниць бойових дій до цивільного життя.

Благодійний фонд Волонтерське Об’єднання «ВЕСТА» запустив Мобільну службу підтримки – це команда,  яка  складається  з юриста, психолога та соцпрацівника. Фахівці їздитимуть по всіх громадах Київської області.

 

Як інформує УМ, про це газеті «Україна молода» розповіли у волонтерському центрі «Веста».

 

Звернутись до працівників мобільної бригади можуть ветерани війни та їхні родини, а також члени сімей загиблих і зниклих безвісти за безкоштовною юридичною консультацією, фаховою психологічною підтримкою та консультацією соцпрацівника.

 

«Органи місцевого самоврядування не завжди можуть впоратись з кількістю запитів і не можуть покрити всі потреби. Наприклад, у Київській області проживає велика кількість родин захисників, які знаходяться у стані підвищеного стресу та мають потребу в підтримці, що викликає значні емоційні труднощі та дискомфорт.

 

Загалом, такі родини становлять приблизно 30% населення області. Також, самі ветерани війни, які проживають та перебувають на лікуванні в Київській області та родини загиблих воїнів, відсоток яких наразі неможливо розрахувати, бо ці дані закриті. Це величезна кількість людей, які потребують допомоги і не завжди знають, куди звернутися.» -  повідомляють у волонтерському об’єднанні.

 

Ви зможете отримати відповіді та чіткі інструкції на такі поширені питання:

 

 - Проходження військово-лікарських комісій та медико-соціальної експертизи. Оформлення статусів і виплат, одноразової грошової допомоги та інші юридичні питання.

 

- Емоційні стани (з чим може стикатися ветеран/ка після повернення), самоідентифікація, психологічна підтримка та психоедукація.

 

- Пошук реалізації після звільнення, можливості для розвитку власної справи, можливості для проходження реабілітації та інше.

 

- Проведення лекцій та тренінгів для близьких ветеранів та представників громад на теми комунікації, створення груп підтримки у власних громадах, юридичні та психологічні теми.

 

Отримати консультацію фахівців або лекції та тернінги Мобільної служби підтримки можна звернувшись безпосередньо до БФ ВО "Веста".

 

Ініціатива "Мобільна служба підтримки": послуги для ветеранів війни та їхніх близьких» реалізується в рамках проєкту GIZ Ukraine «Ґендерно-чутливі підходи до ментального здоров'я та психосоціальної підтримки в Україні», що фінансується урядом Німеччини.

 

Якщо у ветеранів виникнуть додаткові питання то можна звернутися до координаторки Мобільної бригади +380934299093 Лізи Костенко або написати на [email protected]

 

Як повідомляла УМ, Інтеграція ветеранів після перемоги: Подвійний виклик для суспільства та держави.