Пекельна Слобожанщина: рашисти вгатили по Харкову, Куп’янську та Ізюмському району

09:42, 19.09.2024
Пекельна Слобожанщина: рашисти вгатили по Харкову, Куп’янську та Ізюмському району

Наслідки ворожих обстрілів Харківщини. (Фото: сайт Харківська обласна прокуратура)

Обстріл Харківщини російські загарбники не припиняють: минулої доби під ворожим вогнем опинилися Харків, Куп'янський, Харківський та Ізюмський райони. Зранку росіяни вкотре вдарили по Харкову та Куп'янську.

 

Як інформує УМ, про це 19 вересня повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов у Телеграм.

 

О 6:27 росіяни обстріляли Куп'янськ, постраждали три жінки та троє чоловіків віком від 50 до 85 років. Стан у всіх - середній. Внаслідок обстрілу села Новоплатонівка 05:41 горить трава.

 

Протягом ночі окупанти декілька разів завдавали ударів по Харкову. Так, о 23.50 окупанти атакували місто ракетами  С-300. У Шевченківському районі  вибуховою хвилею пошкоджені вікна в 9 багатоповерхових житлових будинках, вітрина магазину, в лісі поруч сталася пожежа – 1 приватний будинок, 2 господарчі споруди та лісова підстилка на площі 1500 м2.

 

Зранку Харків було атаковано КАБами. У Салтівському районі КАБ влучив на територію об’єкта цивільної інфраструктури. Пошкоджені вікна, ворота. В Індустріальному, внаслідок обстрілу КАБом пошкоджено будівлю школи, дитячого садку та 1 багатоквартирного будинку.

 

Протягом 18 вересня Куп'янський район не раз опинявся під ворожим вогнем. О 18.30 ворог вдарив по селу Глушківка, загинула 55-річна жінка, постраждав 50-річний чоловік.

 

У селі Василівка внаслідок обстрілу з РСЗВ горіла трава на площі 5 га та трактор.

 

Тричі ворог обстріляв Куп'янськ. Внаслідок обстрілів  горів будинок, 3 господарчі споруди, легковий автомобіль та трава.

 

У селі Новоосинове внаслідок обстрілу горів приватний будинок та господарча споруда на площі 80, трава на площі 300 м кв. Також внаслідок обстрілів горіла трава у смт Куп'янськ-Вузловий

 

Внаслідок обстрілу села Великі Проходи Харківського району горіла трава та будинки.

 

Як повідомляла УМ, Рашисти вгатили по енергооб'єктах у п'яти областях: «найспекотніше» у Сумах.