Родина нардепа Іванісова розжилася автівками та нерухомістю на мільйони

12:19, 10.09.2024
Родина нардепа Іванісова розжилася автівками та нерухомістю на мільйони

Мати нардепа Романа Іванісова веде бізнес в окупованому Бердянську і працює за російським законодавством.

За період депутатства члена комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики Романа Іванісова його родина купила декілька коштовних автомобілів і дорогих об’єктів нерухомості.   

 

Як інформує УМ, про це 10 вересня сказано у розслідуванні Bihus.Info.

 

Розслідувачі вказують, що на момент парламентських виборів у 2019 році Іванісов декларував "дуже скромні активи і ще більш скромні заробітки, але при цьому вказував величезні суми заощаджень в готівці, загалом на орієнтовно мільйон доларів".

 

З початку 2020-го року його дружина Марина Іванісова почала їх витрачати. Для прикладу, в лютому і квітні 2020-го вона придбала одразу два нових преміальних автомобіля Mercedes – GLE350 та GLS400, витративши за тодішнім курсом близько 200 тисяч доларів.

 

"В той же період жінка інвестувала в одразу дві квартири, три паркомісця і три веломісця в ЖК "Manhattan city" поблизу центрального київського вокзалу. Нерухомість тоді мала б обійтися Марині Іванісовій ще в приблизно 320 тисяч доларів. В наступному, 2021-му, Марина Іванісова придбала також новий Volkswagen Multivan за 90 тисяч доларів", - йдеться у розслідуванні.

 

Всього в перші пів року 2020 року Іванісова витратила на нерухомість і авто левову частку своїх заощаджень – понад пів мільйона доларів. У 2021 році дружина купує ще один автомобіль Volkswagen Multivan вартістю 90 тисяч доларів, тим самим продовжуючи витрачати заощадження. 

 

Восени 2022-го нардеп інвестував понад 12 мільйонів гривень (більше 330 тисяч доларів за тодішнім курсом) в ще дві квартири в Києві. В декларації Іванісова вказано, що ці кошти – подарунок від матері.

 

"Відповідно до його декларації, ці гроші належали його матері Ірині Іванісовій. Жінці 66 років і вона зареєстрована як ФОП в Бердянську. Значну суму зароблених коштів Іванісова пояснила журналістам тим, що все життя працює підприємцем і "заощадженнями бабусі", - йдеться у тексті.

 

В 2023-му родина Іванісова також продовжила купувати нерухомість: дружина нардепа придбала одразу три земельні ділянки і котедж, який ще будують, в котеджному містечку "Ariel Village", що поблизу Києва в с. Романків.

 

"Попри те, що на момент здійснення цієї операції забудовник продавав тут будинки за мінімум 30 мільйонів гривень, земля і будинок Марині Іванісовій, за декларацією, обійшлися нібито в трохи більше 3 мільйонів гривень. Цей факт жінка пояснила журналістам тим, що купила за ту вартість, за яку продавали", - сказано у тексті.

 

Сам народний депутат своїх коментарів щодо вартісних покупок не надав. 

 

Нагадаємо, що в судовому вироку Пологівського районного суду вказано, що злочин Іванісов із трьома друзями вчинили у вересні 1995 року. У той час депутат працював офіціантом у Бердянському барі та не був студентом.

Іванісов у Facebook назвав цю інформацію "чорнухою" і "заказухою" і оприлюднив довідку про відсутність судимості.

 

Генпрокурор Руслан Рябошапка підтвердив, що народний депутат "Слуги народу" Роман Іванісов має погашену судимість за обвинуваченням у зґвалтуванні. Водночас у ГПУ заявили, що несудимість Іванісова, про яку заявив Рябошапка, не підтверджена відомством і перевірка ще триває.

 

Президент Володимир Зеленський заявив, що хоче розібратися зі скандалом стосовно судимості Іванісова і його причетності до зґвалтування, і якщо хоч щось підтвердиться, то змусить його скласти мандат.

 

25 листопада 2019 року стало відомо, що Іванісова виключили зі складу партії "Слуга народу" та фракції політсили у Верховній Раді.

 

Як повідомляла УМ, Зеленський пропонує прирівняти корупцію до держзради.