Адміністрація Байдена надіслала Конгресу довгоочікуваний звіт про стратегію щодо України

11:13, 10.09.2024
Адміністрація Байдена надіслала Конгресу довгоочікуваний звіт про стратегію щодо України

Адміністрація Байдена передала Конгресу США секретний звіт про свою стратегію щодо війни в Україні. (Фото з відкритих джерел)

Секретний звіт про свою стратегію щодо війни в Україні адміністрація президента США Джо Байдена надіслала Конгресу.

 

Як інформує УМ, про це 10 вересня повідомило агентство Reuters із посиланням на джерела.

 

Стратегію ще не встигли розглянути. Поки що невідомо, у чому вона полягає.

 

Конгрес США схвалив майже $175 мільярдів допомоги Україні та країнам-союзникам упродовж повномасштабної війни Росії проти України.

 

У квітні 2024 року очолювана республіканцями Палата представників ухвалила законопроєкт про додаткові витрати на $95 мільярдів, який також містив $61 мільярд на фінансування України.

 

У межах цього законопроєкту Конгрес попросив Адміністрацію президента США подати детальну стратегію щодо України до початку червня. Коли дедлайн наближався, а звіту не було, деякі члени Конгресу заявили, що вони розглянуть питання про блокування подальшого фінансування.

 

Багато демократів і республіканців у Конгресі підтримують те, як адміністрація Байдена підтримує Україну. Однак деякі представники Республіканської партії критикують її за те, що Україну обмежують у використанні американського озброєння для ударів по цілях на території РФ.

 

Наразі Адміністрація президента США Джо Байдена веде термінові переговори з Конгресом, щоб знайти рішення, як використати понад $6 мільярдів, які США заклали на військову допомогу Україні, оскільки вони «згорять» уже 30 вересня.

 

Як повідомляла УМ, На кону мільярди: ЗСУ можуть залишитися без обіцяної допомоги США.