Зеленський і Мелоні обговорили відбудову України

14:27, 07.09.2024
Зеленський і Мелоні обговорили відбудову України

Зеленський та Мелоні говорили про реалізацію Формули миру (Фото Офісу президента)

Прем’єрка Італії Джорджія Мелоні зустрілася із президентом Володимиром Зеленським на полях форуму «Амброзетті» в італійському Черноббіо в суботу.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Офіс президента.

 

«Відновлення та відбудова України, зокрема енергетичної системи, – одне з тих питань, які обговорили під час зустрічі. Цінуємо рішення Італії прийняти наступну Конференцію з питань відновлення України, яка відбудеться 2025 року», - поінформував глава держави після переговорів з господаркою форуму.

 

Також Зеленський та Мелоні говорили про реалізацію Формули миру.

 

 

Президент подякував Італії за всі виділені пакети військово-технічної допомоги і наголосив на тому, що відповідне озброєння важливо передати Україні якомога швидше.

 

Зеленський поінформував пані Мелоні про ситуацію на полі бою, нещодавні обстріли цивільної та критичної інфраструктури нашої країни з боку рф, а також розповів про актуальні оборонні потреби.

 

Лідери обговорили кроки для практичної реалізації рішення «Групи семи» щодо надання Україні майже 50 млрд доларів США за рахунок заморожених російських активів.

 

Як повідомляла «УМ», нещодавно офіційний Рим заявив, що Україна не може використовувати італійську зброю для ударів по території рф.