Рада погодила відставку Дмитра Кулеби та Ірини Верещук

12:20, 05.09.2024
Рада погодила відставку Дмитра Кулеби та Ірини Верещук

Ірина Верещук звітує у Раді перед відставкою. (Скріншот відео)

Верховна Рада підтримала відставку Дмитра Кулеби з посади міністра закордонних справ та Ірини Верещук з посади віцепрем'єрки — міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють окремі нардепи із-зали засідань у четвер.

 

Зокрема, за відставку Кулеби проголосували 240 народних обранців, за Верещук з другої спроби – 255.

 

Депутатка від «ЄС» Ірина Геращенко написала у соцмережах:

 

«Пленарне засідання розпочалося з відставок. Міністр Дмитро Кулеба так і не зʼявивсядозали. Ценеповагадопарламентуівідвертонеєвропейськапозиція.

 

Сумно, адже як би не складалися обставини, важливо сповідувати принципи і звітувати.  Тим більше міністерство  закордонних справ в умовах воєнного стану є одним з ключових.

 

Ми не розуміємо причин відставки, чому пан Кулеба написав заяву і хотіли почути це від міністра.

 

Принагідно дякуємо дипломатичному корпусу за велику роботу по захисту України. Але шкода, коли система ламає людей. «ЄС» завжди наполягали , що міністр мав би відстоювати більшу незалежність МЗС від ОП».

 

Зауважимо, що напередодні окремі обранці закидали Кулебі «хамство». Мовляв, він не прийшов 4 вересня для звіту на комітет закордонних справ, а в цей час його помітили на вигулі собаки на вулиці Інститутській.

 

Водночас, Ірина Верещук, яку не змогли звільнити напередодні, прийшла до сесійної зали і прозвітувала з трибуни ВР.

 

Наразі відомо, що з уряду Ірина Верещук перейде до Офісу президента, де працюватиме профільною заступницею керівника ОП Єрмака.

 

Як повідомляла «УМ», напередодні Рада підтримала відставку урядовців Олександр Камишіна, Ольги Стефанішиної, Дениса Малюськи та Руслана Стрільця.