Нічні удари по Львову та Кривому Рогу: є загиблі та руйнування, фото

09:32, 04.09.2024
Нічні удари по Львову та Кривому Рогу: є загиблі та руйнування, фото

Наслідки російської атаки на Львів Джерело: https://censor.net/ua/p3508175

У результаті російського ракетного удару по Львову в ніч на 4 вересня семеро людей, серед яких 3 дитини, загинули та ще 38 постраждали.

 

Як інформує УМ, про це 4 вересня повідомили голова Львівської ОВА Максим Козицький, мер Львова Андрій Садовий та депутат Львівської міськради Ігор Зінкевич у Telegram.

 

"Чорний день для нашої області. П’ята загибла людина. Це – дитина. Кількість постраждалих зросла до 38", - написав Козицький.

 

 

Буквально за кілька хвилин мер Льовова повідомив, що кількість жертв зросла до 7. І уточнив, що троє з семи загиблих – діти.

 

 

У МВС додали, що пошуково-рятувальна операція триває.

 

 

Раніше Садовий повідомляв, що загинули жінка та чоловік. За його словами, загиблій 50 років, вона працювала медсестрою-акушеркою у 5-й поліклініці міста Львова. Інформацію про загиблого чоловіка уточнюють.

 

 

Козицький додав, що третя жертва росіян – 14-річна дівчинка. 

 

 

Серед потерпілих – 5 дітей. Те, що відомо станом на зараз: одна 15-річна дитина перебуває у стані середньої важкості, четверо – мають легкі ушкодження", – уточнив голова ОВА.

 

Депутат Львівської міськради Ігор Зінкевич повідомив, що у центрі міста пошкоджено понад 50 будинків. Із 6 будинків відселять людей.

 

Також пошкоджено 2 медичних заклади та 2 школи.

 

 

 Крім того, вже вранці, 4 вересня російські війська нанесли ракетний удар по Кривому Рогу на Дніпропетровщині та влучили в об′єкт цивільної інфраструктури у центрі, п′ятеро людей постраждали.

 

Про це повідомили голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул у Telegram та голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак у Telegram.

 

"Ракетне влучення в об'єкт цивільної інфраструктури в центрі міста. Від вибухової хвилі постраждало понад 10 багатоповерхівок. Наразі слава Богу всі живі", - написав Вілкул.

 

Сергій Лисак уточнив, що у місті пошкоджено готель, У декількох багатоповерхівках вибиті вікна.

 

 Повідомляється, що у результаті ракетної атаки постраждали пʼятеро людей: жінки 62, 83 і 84 років, 70-річний чоловік, а також 10-річна дівчинка. Дитина у лікарні. Решта оговтуватиметься вдома.

 

Працюють усі аварійні, медичні та комунальні служби.

 

Лисак згодом уточнив, що окрім багатоповерхівок, у Кривому Розі пошкоджені чотири навчальні заклади, стільки ж автівок. Понівечені аптека і магазини. Будівля готелю зруйнована з 1 по 3 поверхи.

 

Як повідомляла УМ, Удар по інституту в Полтаві: ВСП та прокуратура розслідують воєнний злочин.