Рим не воює з Москвою: ЗСУ заборонено бити італійською зброєю по рф

13:21, 30.08.2024
Рим не воює з Москвою: ЗСУ заборонено бити італійською зброєю по рф

Італія вимагає використовувати її зброю лише на території України. (Фото Офісу президента)

Офіційний Рим заявляє, що Україна не може використовувати італійську зброю для ударів по території рф.

 

Мовляв, Італія не перебуває у стані війни з Москвою.

 

Як інформує Україна молода, про це заявив міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні у кулуарах Ради міністрів Євросоюзу із закордонних справ, передає італійське видання Corriere della serra.

 

Пан Таяні наголосив, що Італія зберігає свою позицію щодо зброї, наданої Україні, а також що країна "не воює із Москвою".

 

«Ми відправили здебільшого оборонну зброю, зараз ми збираємося відправити нову батарею Samp-T, яка є оборонною і не може бути використана на російській території.

 

Ми повторюємо, що ми не перебуваємо у стані війни з росією, НАТО не перебуває у стані війни з росією, тому для Італії позиція залишається незмінною – використовувати нашу зброю на території України», - сказав італійський урядовець.

 

Нагадаємо, 29 серпня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що офіційний Київ розраховує добитися згоди партнерів на застосування далекобійних ракет по цілях на території росії та вчасно отримати такі спроможності.

Дозвіл завдавати ударів по території росії дасть можливість ввести ворога у стратегічну невизначеність, а надходження до України літаків F-16, зокрема із дозволом збивати повітряні цілі над росією, суттєво посилить спроможності у захисті неба.

 

Як повідомляла «УМ», днями неофіційно стало відомо, що Україна планує надати Білому дому перелік цілей в росії для ракет ATACMS і прагне отримати дозвіл на їхнє ураження американською зброєю.