Перезавантаження митниці: Комітет Ради рекомендував ухвалити «неприємний» законопроєкт

14:02, 29.08.2024
Перезавантаження митниці: Комітет Ради рекомендував ухвалити «неприємний» законопроєкт

Комітет Ради рекомендував ухвалити законопроєкт про перезавантаження митниці.

Проголосувати за законопроєкт № 6490-д про перезавантаження митниці в цілому у четвер, 29 серпня. рекомендував Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики.

 

Як інформує УМ, про це 29 серпня повідомили голова Комітету Данило Гетманцев та його заступник Ярослав Железняк у Телеграм.

 

За — одноголосно. До другого читання внесли пропозиції та поправки, що мають удосконалити правові засади проходження служби в митних органах.

 

Законопроєкт передбачає прозорий конкурс на голову Державної митної служби і його політичну незалежність. Також пропонують ввести перевірки на доброчесність та моніторинг способу життя, і можливість опитувати посадовців митниці із застосуванням поліграфа.

 

Крім того, законопроєктом передбачений незалежний аудит митних органів і вимоги до прийняття на службу. Протягом року після обрання нового керівника відбудеться переатестація всіх працівників митниці, зокрема з питання доброчесності. Неуспішне проходження переатестації означатиме звільнення такого працівника. Також митникам мають підвищити оплату праці.

 

Якщо Верховна Рада ухвалить закон, то Україна виконає одразу три структурні маяки від Міжнародного валютного фонду, Світового банку і США.

 

Це розблокує $6 мільярдів допомоги для України.

 

Як повідомляла УМ, Скандал на митниці: підозру оголошено пасинку директора судмедекспертиз.