«Слугу»-втікача Дмитрука позбавлять мандату після розслідування - Стефанчук

12:41, 27.08.2024
«Слугу»-втікача Дмитрука позбавлять мандату після розслідування - Стефанчук

Стефанчук про позбавлення Дмитрука мандату: важливо діяти в межах та у спосіб, який передбачає Конституція (Фото з відкритих джерел)

Після результатів розслідування правоохоронців рішення щодо позбавлення мандату нардепа "Слуги народу" (нині позафракційного) Артема Дмитрука, який втік з України, ухвалюватиметеся у Верховній Раді відповідно до Конституції.

 

Як інформує УМ, про це 27 серпня на форумі керівників державних інституцій "Україна 2024. Незалежність" заявив спікер ВР Руслан Стефанчук.

 

"Народний депутат Дмитрук у жодне відрядження від Верховної Ради не направлявся, тому що про це багато говорили. Наскільки я проінформований, відомості вже внесені у Єдиний державний реєстр, пов'язаний з кримінальними провадженнями, здійснюється розслідування", - зазначив він.

 

За словами Стефанчука, за результатами розслідування правоохоронців рішення щодо позбавлення Дмитрука мандату ухвалюватиметься у парламенті.

 

Раніше ж питання дострокового позбавлення народних депутатів їхнього мандату здійснювалось на підставі 7 пунктів, які передбачені 81 статтею Конституції України.

 

"Так і здійснюватимемо цього разу. Якщо будуть підстави, за українським парламентом ніколи не було затягування у цьому питанні", - додав спікер Верховної Ради.

 

За його словами, важливо діяти у межах Конституції, оскільки "ми можемо бути спокійними навіть після того, як Віктор Медведчук, зрадник України, подав позов проти Верховної Ради".

 

Як повідомляла УМ,  в неділю, 25 серпня, народний депутат Артем Дмитрук, обраний від "Слуги народу" (зараз позафракційний), який захищав УПЦ МП в Україні, незаконно залишив територію країни.

 

Цього ж дня Дмитруку було повідомлено про підозру через напади на правоохоронця та військового. Також розпочато кримінальне провадження за фактом можливого незаконного перетину державного кордону народним депутатом Артемом Дмитруком.

 

У ДБР заявили, що факт незаконного перетину кордону "слугою народу" Дмитруком встановлено. Верховна Рада не направляла за кордон нардепа Артема Дмитрука.