Китай незадоволений «безперервним пом’якшенням» умов для ударів України по рф

10:15, 27.08.2024
Китай незадоволений «безперервним пом’якшенням» умов для ударів України по рф

Брифінг в Пекіні за результатами четвертого раунду човникової дипломатії щодо врегулювання російсько-української війни.

"Постійним пом'якшенням" умов для ударів України по території рф західною зброєю стурбовані Китай, Бразилія, Південна Африка та Індонезія.

 

Як інформує УМ, про це заявив спецпредставник уряду КНР Лі Хуей під час брифінгу в Пекіні за результатами четвертого раунду човникової дипломатії щодо врегулювання російсько-української війни.

 

"Всі сторони стурбовані тим, що Захід безперервно пом’якшує умови для завдання Україною ударів по території Росії поставленими озброєннями", - сказав дипломат під час брифінгу в Пекіні за результатами четвертого раунду човникової дипломатії щодо врегулювання російсько-української війни.

 

За його словами, Китай і три його партнери з Глобального Півдня вважають однією з головних причин того, що російсько-українська війна не припиняється, зацікавленість у її продовженні "ВПК деяких країн", - заявив, зокрема, китайський дипломат.

 

"Всі сторони вважають, що причина затягування "української кризи" полягає не лише в діях Росії та України. Насправді ж за кризою стоять військово-промислові комплекси деяких країн, які маніпулюють конфліктом, щоб він продовжувався", - додав Лі Хуей.

 

Він зазначив, що в Бразилії, Південній Африці та Індонезії погоджуються з китайською стороною в тому, що "конкретна країна" використовує кризу для власної вигоди і погрожує санкціями Китаю та іншим, які мають "нормальні" економічні й торговельні зв’язки з росією.

 

Як повідомляла УМ, Китай на Радбезі ООН закликав Україну і рф почати мирні перемовини.