Китай на Радбезі ООН закликав Україну і рф почати мирні перемовини

10:09, 15.06.2024
Китай на Радбезі ООН закликав Україну і рф почати мирні перемовини

Ґен Шуан. (Фото з відкритих джерел)

Заступник постійного представника Китаю при ООН Ґен Шуан закликав Україну і росію піти на поступки один одному і розпочати мирні переговори.

 

Як інформує Україна молода, така позиція офіційного Пекіну було озвучена на засіданні Радбезу ООН, передає China Times у суботу.

 

«Зброя може покласти край війні, але вона не принесе тривалого миру. Китай закликає сторони конфлікту продемонструвати політичну волю, піти назустріч один одному і якнайшвидше розпочати мирні переговори, щоб досягти припинення вогню і покласти край бойовим діям», - сказав Ґен Шуан.

 

Заступник постпреда КНР каже, що наразі йде потік озброєння на полі бою, а це нібито лише поглиблює кризу, веде до більшого числа жертв та підвищує ризик того, що ця зброя випаде з режиму нерозповсюдження.

 

"Ми будемо розмовляти з усіма сторонами конфлікту та грати конструктивну роль для якнайшвидшого політичного урегулювання кризи на території України", - зазначив Шуан.

 

Китайський дипломат в Радбезі ООН наголосив, що Пекін не створював «кризу на території України» та не є стороною цього конфлікту.

 

"Китай не надавав смертоносну зброю ні одній зі сторін цього конфлікту та завжди контролює свої предмети подвійного призначення", - пояснив Ґен Шуан.

 

За його словами, економічне і торгове співробітництво між Китаєм та росією відповідає правилам СОТ (світова організація торгівлі) та не направлена проти будь-якої третьої сторони.

 

"Просимо припинити США використовувати кризу в Україні, щоб тиснути на Китай та зокрема на наші компанії та підприємства. Закликаємо США внести позитивні зусилля зі своєї сторони, щоб покласти край війні та відновити мир", - підкреслив представник КНР.

 

Як повідомляла "УМ", Китай відхилив запрошення України на саміт миру у Швейцарії.