З Днем Незалежності, Україно: США запровадили великий пакет санкцій проти рф

22:44, 23.08.2024
З Днем Незалежності, Україно: США запровадили великий пакет санкцій проти рф

США продовжують підтримувати Україну. (facebook.com/statedept)

Сполучені Штати потужно привітали Україну з Днем Незалежності: запровадили великий пакет санкцій проти Московії, до якого потрапили майже 400 осіб та фірм, чиї товари та послуги дозволяли рф підтримувати війну та ухилятись від західних санкцій.

 

Як інформує Україна молода, про такий «подарунок» повідомило Міністерство фінансів США 23 серпня ввечері.

 

«росія перетворила свою економіку на інструмент на службі ВПК Кремля. Сьогоднішні дії Міністерства фінансів продовжують реалізацію зобов'язань, взятих на себе президентом Байденом та його колегами по G7, щодо руйнування ланцюгів постачання російської військово-промислової бази та платіжних каналів», - заявив заступник міністра фінансів США Воллі Адейемо.

 

Президент України Володимир Зеленський одразу подякував Сполученим Штатам за розширення санкцій проти росії.

 

На його думку, нові санкції проти країни-агресорки послаблять її здатність вести загарбницьку війну проти України.

 

"Я вдячний Сполученим Штатам за запровадження сьогодні додаткових жорстких санкцій проти Росії. Майже 400 суб'єктів, включених до нового пакету США, ще більше послаблять здатність Росії вести агресивну війну проти України. Тиск на агресора має зберігатися й посилюватися постійно, доки Росія продовжує свою агресію", - написав він у дописі у соцмережі Х.

 

Крім цього, президент подякував США за їхнє лідерство в цих важливих зусиллях: "Разом з усіма нашими партнерами, усіма миролюбними країнами ми маємо відновити повагу до Статуту ООН і змусити Росію укласти мир".

 

Зауважимо, що до санкційних списків потрапили понад 100 фізичних та юридичних осіб у 16 країн, серед яких Китай, Швейцарія, Туреччина та ОАЕ.

 

Також санкції націлені на понад 60 російських технологічних і оборонних компаній, які відіграють важливу роль підтримки і розвитку російської оборонної промисловості.

 

Зокрема, у переліку низка організацій, які займаються розробкою і модернізацією озброєнь, автоматизацією і робототехнікою, розробкою і придбанням електроніки подвійного призначення, цифровим спостереженням, інтернетом речей і штучним інтелектом.

 

Також нові санкції також торкнулися підприємств металургійного та гірничодобувного сектору Росії, зокрема компанії з видобутку сталі, заліза та вугілля, а також фірм, які їх обслуговують.

 

Зокрема, під санкції потрапили такі компанії:

ТОВ "Екропромстрой";

ТОВ "Арктик СПГ-2;

ТОВ "Межрегионстрой";

ПАТ "Якутская топливно-энергетическая компания".

Також у санкційному списку найбільші експортери вугілля з Росії:

"СДС Уголь";

"УК Мечел-Майнинг";

АТ "Стройсервис";

дочірні компанії "Росатома".

 

До "чорного списку" також потрапили російські інститути військових розробок, виробники БПЛА та компанії, які обслуговують потреби російського ВПК, разом із їхніми власниками та менеджментом.

 

Крім цього, США запровадили санкційні обмеження проти низки компаній-посередників з з ОАЕ, Гонконгу, Туреччини, Казахстану, Киргизстану та Китаю, які здійснювали поставки мікрочипів в Росію в обхід санкцій.

 

Як повідомляла "УМ", Рада Євросоюзу продовжила дію економічних санкцій проти росії за агресію проти України ще на 6 місяців - до 31 січня 2025 року.