Проти журналістів CNN та «Громадського» у рф відкрили справу за «візит» на Курщину

13:34, 22.08.2024
Проти журналістів CNN та «Громадського» у рф відкрили справу за «візит» на Курщину

ФСБ цікавлять журналісти, які знімали матеріали в районі Суджі. (Фото з відкритих джерел)

Провадження стосовно журналіста CNN та українських кореспондентів, які знімали матеріали в районі Суджі Курської області відкрила російська ФСБ. Провадження відкрите за статтею про незаконний перетин кордону.

 

Як інформує УМ, про це повідомило Радіо Свобода із посиланням на Центр громадських зв'язків ФСБ.

 

У спецслужбі країни-агресорки заявляють, що іноземні репортери вели відеозйомку незаконно, їм загрожує до п'яти років позбавлення волі. Йдеться про журналіста CNN Ніка Пейтона Уолша та кореспондентів Hromadske Олесю Боровик і Діану Буцко. Журналістів оголосять у міжнародний розшук.

 

Нік Уолш відвідав російський КПП, який опинився під контролем українських військових у Курській області, а Боровик та Буцко зайшли до самого міста.

 

Раніше ФСБ заявила про відкриття провадження проти італійських журналістів Сімоні Трайні та Стефані Баттістіні, які працювали в Суджі. Пізніше МЗС Росії висловило протест послу Італії у зв'язку з цими подіями.

 

Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова також говорила, що правоохоронні органи вивчають дії в Суджі журналістів американської газети The Washington Post. Вони побували у місті 17 серпня у супроводі військовослужбовців ЗСУ.

 

Нагадаємо, що наступальна операція Сил оборони України в Курській області РФ розпочалася 6 серпня 2024 року. 15 серпня було оголошено про створення на підконтрольних територіях у Курській області військової комендатури, її керівником призначили генерал-майора Едуарда Москальова.

 

Президент Володимир Зеленський заявив, що операція України в Курській області сприяє знищенню логістики російської армії та витраті їхніх резервів.

 

Як повідомляла УМ, ЗСУ на Курщині готуються до тривалих боїв.