Рада ухвалила історичний законопроект про заборону релігійних організацій пов'язаних із рф, фото

12:56, 20.08.2024
Рада ухвалила історичний законопроект про заборону релігійних організацій пов'язаних із рф, фото

Дехто з нардепів незадоволений голосуванням по московитській церкві. (Фото з ТГ Железняка)

Більшість обранців Ради ухвалили в цілому законопроєкт про заборону діяльності в Україні релігійних організацій, що пов'язані з росією, яким можуть унеможливити діяльність УПЦ МП.

 

Як інформує УМ, про це повідомили народні депутати Ярослав Железняк та Роман Лозинський у соцмережах у вівторок 20 серпня.

 

"Рада прийняла в цілому доопрацьований законопроєкт №8371 щодо заборони діяльності на території України релігійних організацій, зокрема пов’язаних з РФф.

 

У народі - закон про заборону московської церкви)", - написав Железняк.

 

 "За" у другому читанні проголосували 265 нардепів.

 

Железняк зазначає, що закон набирає чинності через 30 днів з дня його опублікування. Але окрім одного пункту  -  згідно нього громади УПЦ МП матимуть 9 місяців на те, щоб розірвати зв’язки з РПЦ.

 

Нагадаємо, що уряд зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт №8371 щодо заборони в Україні релігійних організацій, згідно з яким може бути припинена діяльність УПЦ МП.

 

Верховна Рада 19 жовтня 2023 року ухвалила в першому читанні цей законопроєкт. 23 липня народні депутати заблокували трибуну Верховної Ради через відмову розглядати законопроєкт про заборону УПЦ (МП), тим самим зірвавши пленарне засідання.

 

Як повідомляла УМ, російська церква в Україні буде заборонена законом.

 

Днями представники Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) підтримали ініціативу президента Володимира Зеленського заборонити діяльність організацій, пов'язаних з РПЦ, зокрема Української православної церкви Московського патріархату.