Німеччина готує гуманітарну допомогу для України до зими

16:31, 14.08.2024
Німеччина готує гуманітарну допомогу для України до зими

Німецькі рятувальники передали Україні гуманітарну допомогу на понад 120 мільйонів євро. (Фото dpa)

Федеральне агентство технічної допомоги (THW) готує гуманітарну допомогу Україні до зими.

 

Так, голова Агентства Сабіне Лакнер прибула до Києва, щоб оцінити гуманітарні потреби та обговорити подальші поставки допомоги Україні

 

Як інформує Україна молода, про це повідомило німецьке відомство з нагоди візиту голови Агентства Лакнер до Києва, передає DW.

 

"Мій візит переконує мене в тому, що наша підтримка народу України не повинна зменшуватися", - зазначила очільниця агенства.

 

Зазначається, візит Лакнер до Києва триватиме кілька днів, протягом яких вона має намір зустрітися з представниками Міністерства внутрішніх справ та Державної служби з надзвичайних ситуацій.

 

Повідомляється, що під час зустрічей обговорюватимуться подальші поставки гуманітарної допомоги Україні. Основна увага буде спрямована на зиму, коли люди насамперед потребуватимуть опалювальних приладів.

 

За даними THW, від початку повномасштабного вторгнення рф німецьке агентство передало Україні понад 280 автомобілів, близько 100 будівельних машин і близько 1300 електрогенераторів.

 

Загалом Федеральне агентство технічної допомоги уже спрямувало Україні гуманітарну допомогу на суму понад 120 мільйонів євро і продовжуватиме підтримку.

 

Як повідомляла "УМ", канцлер ФРН Олаф Шольц переконаний, що підтримка України - це питання історичної відповідальності Німеччини.