Бюджетна підтримка України залежить від реформ – Мінфін США

12:41, 10.08.2024
Бюджетна підтримка України залежить від реформ – Мінфін США

Джанет Єллен нагадала Києву про реформи. (Фото АFP)

Міністерка фінансів США Джанет Єллен заявила, що бюджетна допомога Україні з боку Сполучених Штатів залежить від реформ, які мають сприяти “подальшому підвищенню стійкості економіки України”.

 

Як інформує Україна молода, про це пише Голос Америки з посиланням на коментар на сайті Мінфіну США.

 

«Наша пряма бюджетна підтримка України продовжує залежати від реформ, які сприятимуть подальшому підвищенню стійкості економіки України та покращенню управління, і я задоволена безпрецедентним рівнем прозорості та підзвітності, які пов’язані з цією підтримкою», – сказала міністр.

 

Пані Єллен також повідомила, що розмір нового траншу прямої бюджетної допомоги Україні склав 3,9 млрд доларів, і ця економічна допомога “стабілізує внутрішній фронт України”.

 

«У зв’язку з тим, що всі податкові надходження України спрямовуються на військові дії, підтримка України від Сполучених Штатів, наших союзників і партнерів має вирішальне значення для оснащення служб швидкого реагування, утримання лікарень і шкіл відкритими, а також підтримки інших важливих державних функцій», – повідомила вона.

 

Очільниця відомства також додала, що Міністерство фінансів США продовжуватиме використовувати всі інструменти, щоб допомогти Україні в її боротьбі, включаючи збереження санкцій та роботу над розблокуванням вартості заморожених суверенних активів росії.

 

«Успішна Україна продемонструє рішучість Сполучених Штатів і наших партнерів захистити демократію від авторитарної агресії, захистити глобальну економіку та зміцнити нашу колективну національну безпеку», – підсумувала Джанет Єллен.

 

Нагадаємо, що нещодавно Україна через Світовий банк отримала від США грант прямої бюджетної допомоги у розмірі $3,9 млрд, про це повідомив український прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

 

Як повідомляла «УМ», спецпредставниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер вважає, що для збільшення доходів уряду варто не збільшувати податки, а передусім зосередитися на реформі митниці та боротьбі з «сірими» ринками.