Комбат Олег Пігулевський поліг у бою під Покровськом

14:32, 08.08.2024
Комбат Олег Пігулевський поліг у бою під Покровськом

Підполковник Олег Пігулевський. (volodarska-gromada.gov.ua)

Командир окремого стрілецького батальйону окремої механізованої бригади армійського корпусу Сухопутних військ ЗСУ підполковник Олег Пігулевський поліг у бою в районі населеного пункту Новогродівка Покровського району Донецької області.

 

Герой буде похований в місті Біла Церква.

 

У воїна залишилися мама, дружина, донька та син, дві внучки.

 

Як інформує Україна молода, про важку втрату повідомляє Володарська селищна територіальна громада Білоцерківського району Київської області.

 

Бойовий офіцер загинув ще 2 серпня, але офіційно про це поінформували лише зараз.

 

Зазначається, що Олег Пігулевський народився 1 липня 1972 року в селі Городище–Пустоварівське.

 

В 1990 році вступив до Новосибірського вищого загального військового командного училища, яке успішно закінчив в 1994 році та отримав звання "лейтенант". З 1998 року по 2004 рік проходив службу в лавах ЗСУ на різних посадах, в тому числі був начальником штабу розвідувального батальйону 72-ї механізованої дивізії.

 

У березні 2022 року Олег Пігулевський був призваний на військову службу по мобілізації на посаду командира окремого стрілецького батальйону.

 

В стислі терміни сформував батальйон і з 1 квітня 2022 року керував зайняттям батальйонного району оборони та його обладнанням у складі Угруповання сил і засобів оборони Києва.

 

Починаючи з 2023 року керував діями підрозділів батальйону та безпосередньо брав участь в обороні населеного пункту Кліщіївка Бахмутського району Донецької області.

 

Пізніше організовував оборону Куп’янська. 31.01.2023 під час виконання службових обов’язків в районі населеного пункту Дворічна отримав контузію, але залишився у строю.

 

2 серпня 2024 року загинув під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Новогродівка Покровського району Донецької області, мужньо виконавши військовий обов'язок в бою за Україну, її свободу і незалежність.

 

Як повідомляла "УМ", відомий чернівчанин, депутат Чернівецької міськради Дмитро Сірман поліг у бою на Куп'янському напрямку.