У Криму склалася вкрай небезпечна епідеміологічна ситуація

20:10, 03.08.2024
У Криму склалася вкрай небезпечна епідеміологічна ситуація

У Криму триває епідемія холери, яку окупаційна влада приховує. (facebook.com/KRYM.SOS)

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявляє, що у тимчасово окупованому Криму склалася вкрай небезпечна епідеміологічна ситуація.

 

За його даними, вона у будь-який момент може значно погіршитися.

 

Як інформує Україна молода, про це Чубаров повідомив у ефірі телеканалу FREEДОМ в суботу.

 

«У Криму вкрай небезпечна епідеміологічна ситуація. У регіоні дуже спекотний клімат, і там весь час необхідна постійна робота розгалуженої системи запобігання таким масовим захворюванням, тим більше таким небезпечним, яким є холера», - розповів він.

 

І додав, що постійна міграція людей сприяє поширенню хвороб, властивих спекотному клімату.

 

«Останні роки, особливо після 2022-го, дуже великі переміщення людей, військових насамперед, а також спроба активізувати курортну сферу через бюджетних відпочивальників, не охоплюється системою попередження. У будь-який момент у Криму ситуація може значно погіршитися», - констатував Чубаров.

 

Раніше ЗМІ повідомили, що із середини червня цього року у Криму триває епідемія холери, яку окупаційна влада приховує. Зазначалося, що до Росздоровнагляду надійшов колективний лист-скарга від медиків однієї з сімферопольських лікарень. Вони вимагають перевірити та надати документи щодо відсутності забезпечення препаратами та засобами індивідуального захисту для персоналу лікарень під час «епідемічного розповсюдження холери, починаючи з червня 2024-го по нинішній час».

 

Як повідомляла "УМ", росія втрачає кримський хаб у Чорному морі