Воїн і батько сімох дітей Юрій Решта страчений рашистами у полоні

11:19, 30.07.2024
Воїн і батько сімох дітей Юрій Решта страчений рашистами у полоні

Юрій Решта батько сімох дітей. (Фото: "Свої.Кривий Ріг")

Оборонець Маріуполя 47-річний український воїн Юрій Решта з Кривого Рогу загинув у російському полоні. Рашисти катували його, а потім розстріляли.

 

Лише зараз рідні, зокрема семеро дітей захисника, можуть гідно провести його в останню путь.

 

Як інформує УМ, про це 30 липня повідомило видання "Свої.Кривий Ріг".

 

Юрій Решта (1977 р. н.), став на захист України у перший день повномасштабного російського вторгнення. Попередньо, перебував на "Азовсталі". Далі були полон і катування.

 

У заручники окупантів потрапила й колишня дружина захисника, але її вдалося повернути в Україну під час одного з обмінів полоненими.

 

Саме вона вийшла на рідних Юрія повідомити, що боєць – живий. Опісля шахраї намагалися скористатися цим й телефонували родичам воїна, намагаючись вибити гроші за "голос тата". Також спробували продати начебто його документи.

 

"Потрапив у ворожий полон, де йому довелося пройти катування й знущання. На жаль, вижити у протистоянні з убивцями Юрію не вдалося. Нещодавно рідним передали його тіло", – пише видання "Рудана".

 

Відомо, що тіло українця російські воєнні злочинці передали з трьома кульовими пораненнями в грудях та одним – у голові.

 

В останню путь бійця проведуть 31 липня в Тернівському районі.

 

Додамо, що нещодавно в Кривий Ріг на Дніпропетровщину повернули прах 30-річного військовослужбовця Ярослава Корнієвського, який загинув на початку повномасштабної війни. Захисника замордували у ворожому полоні в 2022 році.

 

Як повідомляла УМ, рідні загиблих та постраждалих внаслідок теракту окупантів у Оленівській колонії два роки тому закликають Верховну Раду  заснувати день пам’яті.