Зеленський відзначив медиків державними нагородами

15:53, 27.07.2024
Зеленський відзначив медиків державними нагородами

Лікар рятує дітей після ракетного удару росіян по Охматдиту в Києві. (Фото з відкритих джерел)

День медичних працівників відзначають в Україні 27 липня.

 

Про це нагадує Україна молода в суботу.

 

З нагоди свята президент Володимир Зеленський відзначив державними нагородами 28 медиків Збройних сил України і Державної прикордонної служби та двом присвоїв почесне звання заслуженого лікаря.

 

Згідно з указом №479/2024 від 26 липня, представники медичної служби отримали нагороди за мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, надання кваліфікованої медичної допомоги в умовах воєнного стану, а також сумлінне та бездоганне виконання службового обов’язку.

 

Президент нагородив бойових медиків орденами “За мужність” ІІІ ступеня, Данила Галицького та медалями “За військову службу Україні”, “Захиснику Вітчизни”,“ За врятоване життя” та “За працю і звитягу”.

 

Також указом Президента присвоєне почесне звання “Заслужений лікар України” полковнику медичної служби Ірині Іщенко і старшому лейтенанту медичної служби Василю Мосьондзу.

 

Тоді як голова Верховної Ради Руслан Стефанчук привітав медиків зі святом: «Щиро вітаю кожного й кожну, хто обрав професію за покликом серця та хто щодня лікує й рятує.

 

Ви завжди першими приїжджаєте на допомогу, попри обстріли ворога. Самовіддано боретеся за життя наших воїнів й опікуєтеся здоровʼямкожногопацієнта. 

Дякую всім медичним працівникам, лікарям і лікаркам, медбратам і медсестрам, бойовим медикам і медикиням, кожному й кожній — за ваш професіоналізм, незламність і відданість справі.

Дякую за людяність! Дякую за кожне врятоване життя».

 

А міністр оборони Рустем Умєров додав: «У цей складний час війни ваша робота має надзвичайне значення. Ви щоденно рятуєте життя наших захисників, часто наражаючи себе на небезпеку.

 

Ваш професіоналізм та відданість дозволяють нашим бійцям повернутися до своїх родин та продовжувати захищати нашу країну.

 

Висловлюю вам глибоку вдячність за вашу самовіддану працю. Бажаю міцного здоров'я, сил та наснаги. Нехай мир і спокій якнайшвидше повернуться на нашу землю.

 

Окремо вшануймо пам'ять тих, хто загинув, – і військових, і цивільних. Їхня жертва ніколи не буде забута, і ми завжди будемо пам'ятати їхній внесок у нашу свободу та незалежність.

 

 

Нагадаємо, День медичних працівників, згідно з указом президента від 13 червня 2023 року, щороку відзначається в Україні 27 липня.

 

Як повідомляла "УМ", Укрпошта присвятила медикам дві нові марки