До лав Нацгвардії у чотири рази збільшився потік новобранців

11:37, 25.07.2024
До лав Нацгвардії у чотири рази збільшився потік новобранців

Олександр Півненко спілкується з новобранцями в навчальному центрі НГУ. (Фото Нацгвардії МВС)

Командувач Національної гвардії Олександр Півненко стверджує, що потік новобранців, які йдуть у підрозділи НГУ, збільшився у чотири рази за останній час.

 

Відтак, ротації бойових підрозділів можна планувати на рівні батальйонів та ротних груп. Але не йдеться про ротацію у складі бригад.

 

Як інформує Україна молода, про це бригадний генерал Півненко сказав у інтерв'ю Укрінформу.

 

"Ротації будуть, але пізніше, тому що всі зараз на фронті. Є також завдання з посилення кордонів, на прифронтових та деокупованих територіях та інші задачі в цьому контексті", - зазначив Півненко.

 

За його словами, ворог намагається проводити активні дії по всій лінії фронту, тому необхідно мати зосереджені сили, залучати спецпідрозділи.

 

«Довжелезна лінія фронту, активність штурмів, авіаційні удари, але працюємо. І будемо нарощувати наші спроможності, розвиватися, готуватися, вчити командирів. Буде краще», - наголосив командувач НГУ, додавши, що йдеться про час, коли інтенсивність бойових дій трохи знизиться.

 

Півненко повідомив, що у них збільшилась кількість тих, хто приходить по мобілізації, а також тих, хто доєднався через рекрутинг.

 

«Зараз і ресурси та ІПСО ворога працюють: мовляв, кидають непідготовлених на фронт тощо. Наші командири розуміють, що підготовка - це найважливіше. Ну, відправили непідготовленого бійця, а він, не дай Боже, загинув, або втратив позицію. Потім треба йти підготовленому, щоб ту позицію повернути. Це набагато важче, ніж утримувати. Тому краще не втрачати», - додав бригадний генерал. 

 

Командувач Нацгвардії вважає, що росіяни стануть в оборону за півтора місяці, оскільки зазнають втрат.

 

«Важко. Але ж наступальні можливості противника не безмежні, та й скільки вони зазнають втрат… Я думаю, ще місяць-півтора - і вони не зможуть вести активні штурми на одразу багатьох напрямках і стануть в оборону в будь-якому випадку. А нам за цей час потрібно сформувати наші підрозділи, підготувати», - розповів він.

 

Півненко вважає, що варто шукати слабкі місця окупантів і обходити сильні.

 

«Треба адаптуватися, міняти модель управління, ставити задачі: якщо так не працює - пробувати асиметрично. Але кардинально все не зміниш, на все потрібен час, особливо, якщо говорити про системні зміни», - пояснив командувач.

 

За словами Півненка, потрібно розвиватися «Якщо ми будемо постійно на крок попереду і думати про майбутнє, то все буде нормально. Найважливіше, що може бути зараз - це підготовка, розвиток навчальних центрів, закупівлі озброєння, військової техніки, виробництво нашою країною військової техніки, дронів, бронетехніки, засобів ППО, ПЗРК, боєприпасів».

 

Як повідомляла "УМ", компанія «Українська бронетехніка» передала Нацгвардії України першу партію нових броньованих автомобілів «Новатор-2» із засобами РЕБ.