Відновлення Житнього ринку: у Києві створено робочу групу

09:33, 25.07.2024
Відновлення Житнього ринку: у Києві створено робочу групу

У столиці створили робочу групу з пошуку шляхів відновлення та подальшого використання Житнього ринку

Робочу групу, яка вирішуватиме, як відновити улюблений мешканцями столиці Житній ринок, нарешті створено в Києві.

 

Як інформує УМ, про це повідомили на сайті КМДА.

 

Очолив групу заступник голови КМДА Валентин Мондриївський. Також до неї увійшли голова ГО “Культ-Фуд” Євген Клопотенко, гендиректор Житнього ринку Ігор Цеханський, народна дептутатка Ганна Бондар та інші.

 

Група проаналізує, як привести будівлю ринку до належного технічного стану. Її головне завдання — зберегти призначення споруди й архітектурне рішення та водночас зробити Житній ринок сучасним і функціональним.

 

Перше засідання робочої групи відбудеться найближчим часом. За його результатами підготують пропозиції щодо майбутнього оновлення і концепції ринку, а також умов ймовірного конкурсу оренди. Пропозиції нададуть меру Києва.

 

Зауважимо, що приміщення ринку за цією адресою збудували ще в 1980 році.

 

Нагадаємо, що 19 березня влада оголосила конкурс оренди Житнього ринку на 15 років. На подання заявок виділили всього 5 днів, а про сам конкурс стало відомо з оголошення на сайті Національної електронної біржі.

 

Ресторатор Євген Клопотенко, який до того проводив громадські слухання на тему розвитку Житнього, навіть оголосив пошук інвесторів, які могли би взяти участь у конкурсі.

 

А вже 21 березня 2024 року стало відомо, що термін подання заяв на аукціон продовжили на 25 днів. Після чого було прийнято рішення щодо перенесення аукціону з оренди приміщень на Житньому ринку на квітень.

 

Згодом КМДА все ж скасувала аукціон з оренди Житнього ринку, який мав відбутися 15 квітня. А за деякий час інвестиційна компанія Inzhur повідомила, що хоче викупити Житній ринок.

 

Як повідомляла УМ, Житній ринок здадуть у оренду на 15 років – київські активісти проти.