Макрон прагне «політичного перемир'я» у Франції на час Олімпіади

16:08, 22.07.2024
Макрон прагне «політичного перемир'я» у Франції на час Олімпіади

Олімпійське селище у Сен-Дені відвідав Макрон. (lemonde.fr)

Президент Франції Емманюель Макрон сподівається, що Олімпіада у Парижі стане  моментом "політичного перемир'я" на тлі спроб сформувати новий уряд після дострокових виборів.

 

Як інформує Україна молода, про це Макрон сказав журналістам під час візиту в олімпійське селище у Сен-Дені, передає Le Monde у понеділок.

 

Оскільки Олімпійські Ігри стартують вже цієї п’ятниці, президент Франції розповів про "спортивне свято" у поєднанні з "олімпійським і політичним перемир'ям".

 

"Саме Ігри будуть в центрі життя країни, і світ буде у Франції завдяки їм", – сказав Макрон.

 

При цьому, він не уточнив, чи йдеться про те, що він не призначатиме нового прем'єр-міністра раніше закінчення Олімпіади.

 

Водночас в оточенні президента Франції уточнили, що призначення прем'єр-міністра замість Габріеля Атталя малоймовірне до Олімпіади, "якщо не станеться колосальне прискорення" переговорів.

 

Перед цим очільниця Європейського кліматичного фонду Лоранс Тубіана, яку частина сил з лівого блоку "Новий народний фронт" пропонувала на посаду прем’єр-міністра Франції, відмовилась висувати свою кандидатуру.

 

Кандидатуру Лоранс Тубіана запропонували соціалісти, "зелені" і комуністи. Водночас найбільша партія з блоку лівих, "Нескорена Франція", заявила, що не хоче бачити кандидата від "громадянського суспільства", і наполягає, що це має бути їхній представник.

 

Як повідомляла "УМ", на День взяття Бастилії у Парижі 14 липня військовий парад поєднали з естафетою олімпійського вогню.