Рада ЄС продовжила економічні санкції проти рф на пів року

14:02, 22.07.2024
Рада ЄС продовжила економічні санкції проти рф на пів року

Конкретні заходи дозволяють ЄС протидіяти обходу санкцій. (facebook.com/eucouncil)

Рада Європейського Союзу продовжила дію економічних санкцій проти росії за агресію проти України ще на 6 місяців - до 31 січня 2025 року.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться на сайті Ради ЄС у понеділок.

 

У повідомленні зазначається, що йдеться про санкційні обмеження, вперше застосовані ЄС у 2014 році, та економічні санкції, які додалися з лютого 2022 року після початку повномасштабної війни росії проти України.

 

Наразі санкції містять широкий спектр секторальних заходів, включаючи обмеження на торгівлю, фінанси, технології та товари подвійного призначення, промисловість, транспорт і предмети розкоші.

 

Санкції ЄС також охоплюють:

 

заборону на імпорт або передачу морської сирої нафти та деяких нафтопродуктів з росії до ЄС,

відключення від SWIFT кількох російських банків та призупинення мовної діяльності та ліцензій у Європейському Союзі кількох підтримуваних Кремлем дезінформаційних агентств.

 

Крім того, конкретні заходи дозволяють ЄС протидіяти обходу санкцій.

 

"Поки протиправні дії рф продовжують порушувати принцип заборони застосування сили, що є серйозним порушенням зобов’язань за міжнародним правом, буде належно залишати чинними усі заходи, застосовані ЄС, та вживати додаткових заходів, якщо буде необхідно", - зазначили у Раді Євросоюзу.

 

Як повідомляла "УМ", Рада ЄС ухвалила нові санкції проти економіки Білорусі за підтримку і участь у війні рф проти України.