Ворог влаштував полювання на рятувальників – голова ДСНС Даник

18:19, 19.07.2024
Ворог влаштував полювання на рятувальників – голова ДСНС Даник

З початку повномасштабного вторгнення загинули 93 надзвичайники, майже 400 отримали поранення. (Фото ДСНС України)

Голова ДСНС України Андрій Даник заявляє, що російські терористи полюють на рятувальників під час обстрілів.

 

Саме тому в ДСНС постійно змінюються алгоритми безпеки.

 

Як інформує Україна молода, про це пан Даник розповів у інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

 

За його даними, з початку повномасштабного вторгнення загинули 93 співробітники ДСНС, ще майже 400 отримали поранення.

 

«Майже щодня ми втрачаємо людей. Останнім часом ворог взагалі оголосив полювання на наших співробітників. Всього з початку повномасштабного вторгнення загинули 93 надзвичайники, майже 400 отримали поранення. Але ці цифри з кожним днем, на жаль, збільшуються...

 

Ми розробляємо алгоритми безпеки, постійно змінюємо підходи, вигадуємо нові організаційні чи технічні засоби захисту, але казати детально назагал про них не буду.

 

Ворог як тільки щось дізнається – вносить корективи у свої дії. І виходить так, що те, що місяць назад було актуальне, робоче, станом на сьогодні вже не працює», - каже голова Держслужби з надзвичайних ситуацій.

 

 

Він додав, що для гарантування безпеки рятувальників використовують робототехніку, також триває активна робота щодо засобів радіоелектронної розвідки: "А всі деталі - вже після війни".

 

Наразі ДСНС збільшила кількість підрозділів, які мають підготовку по розбору завалів на висоті та створює інженерну службу, яка  може механізувати цей процес.

 

При цьому, через постійні обстріли найбільше залучають рятувальників у прифронтових регіонах, однак працівники ДСНС з інших регіонів також долучаються до роботи та формують оперативні бази.

 

На початку року таких спеціалістів було близько сотні, зараз вже 500 осіб.

 

Як повідомляла «УМ», начальник Харківського райуправління ГУ ДСНС в Харківській області Артем Костиря загинув внаслідок удару російських військ по селищу Буди на Харківщині 13 липня.