Трамп – йде на вибори президента, Байдена схиляють відмовитися від перегонів

08:09, 19.07.2024
Трамп – йде на вибори президента, Байдена схиляють відмовитися від перегонів

На з'їзді республіканців Трамп оголосив, що йде на вибори президента США. (Фото: Will Lanzoni/CNN)

Втретє експрезидент США Дональд Трамп офіційно прийняв висунення від Республіканської партії на посаду президента на з'їзді республіканців у Мілуокі.

 

Як інформує УМ, про це свідчить виступ Трампа на з'їзді й про це повідомило агентство CNN.

 

"Тож сьогодні, з вірою і відданістю, я з гордістю приймаю ваше висунення на посаду президента Сполучених Штатів", - заявив на з’їзді однопартійців Трамп.

 

Промова Трампа стала його першим публічним виступом після того, як він пережив замах минулого тижня.

 

Нагадаємо, що Дональд Трамп, який став кандидатом у президенти від Республіканської партії, обрав своїм імовірним віцепрезидентом сенатора від штату Огайо Джей Ді Венса.

 

А ось у Демократичній партії США очікують, що президент Джо Байден після завершення Національного з'їзду Республіканської партії може заявити про відмову від участі у виборах, і кандидатом від демократів стане віцепрезидентка Камала Гарріс.

 

Про це повідомляє The Hill з посиланням на джерела в Демпартії.

 

Зараз обговорюється, кого буде висунуто кандидатом на посаду віцепрезидента. Серед імовірних претендентів називають сенатора Марка Келлі, губернатора Кентуккі Енді Бешира й губернатора Північної Кароліни Роя Купера.

 

 

За словами джерел, демократичні лідери в Конгресі «прохолодно ставляться» до Гарріс як до кандидата, але визнають, що її рейтинг вищий, ніж у Байдена, і вважають, що президент може посилити її позиції, проводячи кампанію на її підтримку.

 

В останні дні багато впливових членів Демократичної партії та донорів схиляють Байдена до відмови від участі виборах, серед них – колишня спікерка Палати представників Ненсі Пелосі, лідер більшості в Сенаті Чак Шумер та лідер демократів у нижній палаті Конгресу Гакім Джеффріс.

 

Водночас заступник речника Білого дому Ендрю Бейтс спростував інформацію про наміри Байдена залишити виборчі перегони.

 

«Брехня», – коротко заявив він, реагуючи на публікації про можливе майбутнє рішення президента.

 

Додамо, що керівництво Демократичної партії США вирішило відкласти офіційне висунення Байдена кандидатом у президенти.

 

Також колишній президент США Барак Обама вважає, що нинішній глава Білого дому має переглянути своє рішення щодо участі у виборах цього року.

 

Як повідомляла УМ, «Поцілити Трампа в яблучко»: Байден пояснив свій скандальний афоризм.