«Поцілити Трампа в яблучко»: Байден пояснив свій скандальний афоризм

09:27, 16.07.2024
«Поцілити Трампа в яблучко»: Байден пояснив свій скандальний афоризм

Байден назвав помилкою вислів "поцілити Трампа в яблучко" і пояснив свою риторику.

Своє висловлювання "настав час поцілити Трампа в яблучко" напередодні замаху на колишнього президента нинішній президент США Джо Байден назвав помилкою, уточнивши, що мав на увазі зосередитися на діях опонента.

 

Як інформує УМ, про це заявив Байден в інтерв'ю NBC News.

 

Ідеться про те, що Байден нещодавно заявив донорам під час приватної розмови, що "настав час поцілити Трампа в яблучко".

 

Президент сказав, що вживання цього слова було "помилкою", але він відкинув більш серйозну критику, сказавши, що це була лише мовна фігура, і що саме Трамп є тим, хто запровадив насильницьку риторику.

 

"Я не казав "приціл". Я мав на увазі "в яблучко".

 

Я мав на увазі зосередитися на ньому. Зосередитися на тому, що він робить, зосередитися на його політиці, зосередитися на кількості брехні, яку він сказав під час дебатів".

 

"…я не той, хто сказав, що хочу бути диктатором у перший же день, я не той, хто відмовився визнати результати виборів. Я не та людина, яка сказала, що не прийме результат цих виборів автоматично. Не можна любити свою країну тільки тоді, коли ти перемагаєш. Тому я зосередився на тому, що він говорить, і я маю на увазі ідею", - зазначив Байден.

 

Щодо риторики, яка може ненавмисно підбурювати когось до насильства, Байден сказав, що загроза з боку його опонента є надто серйозною, щоб її ігнорувати.

 

"Я не вдавався до такої риторики. Мій опонент вдається до такої риторики", - акцентував президент.

 

Раніше Байден двічі засудив замах на колишнього президента Дональда Трампа й оголосив низку заходів із розслідування нападу та зміцнення безпеки.

 

Згодом Байден звернувся до нації з Овального кабінету Білого дому, наголосивши у своїй промові на необхідності "знизити температуру" в політиці.

 

Нагадаємо, що під час виступу Трампа в Пенсильванії пролунали звуки пострілів. Трампа евакуювали зі сцени.

 

Трамп повідомив, що під час стрілянини в Пенсильванії дістав поранення вуха.

Як повідомляла УМ, Трамп затверджений кандидатом у президенти від республіканців.