Готель «Козацький» на Майдані Незалежності продали за 400 мільйонів

12:54, 18.07.2024
Готель «Козацький» на Майдані Незалежності продали за 400 мільйонів

Готель «Козацький» пішов з молотка за 400 млн гривень.

У системі "Прозорро.Продажі" Фонд державного майна 18 липня провів онлайн-аукціон з приватизації готелю "Козацький". Кінцева ціна зросла до 400 млн грн.

 

Як інформує УМ, про це 18 липня повідомили на сайті пресслужби Фонду.

 

Зазначається, що стартова вартість лота становила понад 155 млн грн. Торги проходили за правилами трираундового англійського аукціону на підвищення ціни.

 

"На аукціоні змагалося три учасники, під час торгів ціна зросла у понад 2.5 рази — до 400 млн гривень. Ці кошти після укладання угоди з переможцем надійдуть до державного бюджету. Також покупець додатково сплатить 80 млн гривень ПДВ", – зазначили у Фонді держмайна.

 

Готель "Козацький" площею понад 9500 кв. м розташований у центрі Києва. Основним видом діяльності є готельні та ресторанні послуги. До складу лота увійшли будівля зі 135 номерами, рестораном, кафе, п’ятьма конференц-залами, меблями та обладнанням.

 

Станом на кінець березня готель має заборгованість перед бюджетом у майже 9.1 млн грн. За умовами продажу її також має сплатити новий власник об’єкта впродовж шести місяців.

 

На сплату вартості лота переможець має 20 робочих днів після дня завершення аукціону. Договір купівлі-продажу підписується лише після надходження коштів до бюджету.

 

У ФДМ додали, що від запуску приватизаційних аукціонів в системі Прозорро.Продажі до бюджету за підсумками понад 6 тисяч торгів надійшло понад 17,5 млрд грн.

 

Готель "Козацький" у центрі столиці належав Міністерству оборони. У лютому 2024 року Кабмін передав його Фонду держмайна для приватизації.

 

Як повідомляла УМ, Готель «Козацький» на Майдані продають за 155 млн.