Трагедія на Одещині: прикордонник застрелив військового-дезертира

10:12, 15.07.2024
Трагедія на Одещині: прикордонник застрелив військового-дезертира

Втікачами були четверо військовослужбовців-дезертирів.

На прикордонний наряд, який був на чергуванні в Одеській області здійснено напад, одного зі зловмисників було застрелено.

 

Як інформує УМ, про це 15 липня повідомили речник ДПСУ полковник Андрій Демченко  та у правоохоронних органах.

 

Як повідомив офіцер ДПСУ, ввечері 14 липня у населеному пункті Мар'янівка (15 кілометрів від кордону з Молдовою –ред.) прикордонники зупинили транспортний засіб, у якому окрім водія перебували ще 4 людей.

 

Двоє осіб почали тікати в різні напрямки, а згодом один із цих двох у ході його пошуку напав на військовослужбовця. Для збереження свого життя прикордонник був вимушений застосувати зброю, наголошує Демченко.

 

Правоохоронець здійснив попереджувальні постріли та у напрямку нападника. Лікарі швидкої допомоги, яких викликали на місце, зафікували смерть правопорушника, а також факт тілесних ушкоджень у військовослужбовця.

 

"Інформація, яка почала ширитися на окремих ресурсах про те, що прикордонник відкрив стрілянину з пістолета навздогін втікачу, не відповідає дійсності.

 

За цим фактом повідомлено ДБР, інші правоохоронні органи та підрозділи прокуратури. Тривають невідкладні слідчі дії. Військовослужбовців не затримували.

 

Відзначу, на жаль, це вже не перший випадок нападу на прикордонний наряд порушниками, в результаті яких військовослужбовці вимушені застосовувати зброю для збереження свого життя та здоров’я", - сказав Демченко.

 

Як згодом з’ясувалося, втікачами були четверо військовослужбовців-дезертирів.

 

Як повідомляла УМ, «Тур» до Молдови закінчився для ухилянтів на Вінниччині.