За вступ України до НАТО: українці провели мітинг в Парижі

13:21, 07.07.2024
За вступ України до НАТО: українці провели мітинг в Парижі

Мітинг українців у Парижі. (Фото: André Juarez)

У Парижі Світовий конгрес українців організував марш, під час якого закликав Францію та французів підтримати вступ України до НАТО.

 

Люди тримали в руках плакати з закликом до Північно-Атлантичного альянсу запросити Україну до членства якомога швидше та послати таким чином знак Путіну, що йому не вдасться відновити російську імперію.

 

Як інформує УМ, українські ЗМІ повідомили, що на захід вийшли близько 150 людей, серед них міський депутат Парижа

 

«Головна ідея в тому, що сьогодні це не тільки в інтересах України, щоб НАТО допомогло нам захищатись, це також в інтересах НАТО - запросити до своїх лав найсильнішу та найбоєздатнішу армію в Європі, яка вже стоїть на сторожі Європи», - розповів Володимир Когутяк, організатор регулярних українських маршів у французькій столиці та віцепрезидент Союзу українців Франції.

 

На думку учасників ходи, Україна після саміту у Вашингтоні має рішуче наблизилась до членства в Альянс.

 

Нагадаємо, у Вашингтоні 9-11 липня 2024 року відбудеться 75-й ювілейний саміт НАТО. З цією метою Світовий конгрес українців закликав своїх членів у понад 30 країнах світу підтримати своїми заходами ідею просування України до повноправного членства в Альянсі та прискорення надання військової допомоги.

 

 

Додамо, що президент України Володимир Зеленський заявив, що від саміту НАТО він очікує рішення щодо надання Україні систем Patriot та ухвалення нових двосторонніх безпекових угод.

 

Як повідомляла УМ, український уряд i Світовий конгрес українців уклали Меморандум про співпрацю.