Зеленський анонсував нову морську стратегією України

20:36, 06.07.2024
Зеленський анонсував нову морську стратегією України

Українські кораблі під час міжнародних навчань з партнерами. (facebook.com/navy.mil.gov.ua)

Президент Володимир Зеленський анонсував, що Україна працює над новою морською стратегією, яка незабаром буде затверджена Радою нацбезпеки і оборони.

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави заявив у вечірньому зверненні, передає Офіс президента в суботу.

 

"Працюємо над новою стратегією для нашої держави на морі – Українською морською стратегією. Незабаром ця стратегія буде затверджена на РНБО – зараз триває фіналізація її пунктів.

 

Чітко розуміємо, що війна змінила розстановку сил у всьому нашому Чорноморському регіоні, і російський флот у цій акваторії більше ніколи не домінуватиме. Ми закріплюємо наші інтереси, враховуємо нові технологічні можливості України та нові наші відносини з партнерами.

 

Україна завжди тепер буде такою державою, яка здатна захищати власні інтереси на морі, транспортні артерії та інтереси наших союзників і партнерів", - сказав Зеленський.

 

Президент також подякував воїнам, які забезпечують удари українських дронів по території  рф.

 

"Російська держава повинна відчувати відповідь на те, що вона робить проти нашої держави і людей, і зараз ця відповідь їй очевидна. Українські дрони – це вже глобальний бренд", – сказав він.

 

Як повідомляла «УМ», командувач ВМС Олексій Неїжпапа переконаний, що Керченський міст, як елемент ворожої логістики, потрібно знищити.