Україна отримає 2500 безпілотників від Латвії

16:52, 05.07.2024
Україна отримає 2500 безпілотників від Латвії

Латвія передаватиме Україні дрони власного виробництва

Чергову партію безпілотників — понад 2500 штук вартістю 4 мільйони євро, Україні передасть Міністерство оборони Латвії.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє мовник LRT із посиланням на відомство.

 

За даними коаліції дронів, наступний пакет безпілотників поступово передаватимуть Збройним силам України протягом липня. Першу партію з 300 БпЛА буде доставлено найближчими днями.

 

Міністр оборони Латвії Андріс Спрудс уточнив, що безпілотники були виготовлені сімома латвійськими компаніями. Цього року Міноборони Латвії виділило на коаліцію безпілотників 20 мільйонів євро, з яких понад 10 мільйонів євро призначено для закупівлі безпілотників у латвійської оборонної промисловості.

 

У квітні-травні цього року Латвія відправила до України 135 бойових безпілотників та засоби радіоелектронної боротьби різної потужності на суму близько 1 мільйона євро. До кінця року Міністерство оборони Латвії продовжить закуповувати бойові безпілотники латвійського виробництва, насамперед FPV-дрони.

 

Нагадаємо, що наразі до Міжнародної коаліції безпілотників входять 14 країн – Україна, Латвія, Велика Британія, Австралія, Німеччина, Данія, Італія, Канада, Литва, Нідерланди, Польща, Франція, Швеція та Естонія. Загалом країни-члени коаліції на сьогодні виділили понад пів мільярда євро на постачання безпілотників до України.

 

Як повідомляла УМ, Латвія витратила на допомогу Україні понад 1,3% свого ВВП.