Саміт НАТО у Вашингтоні: Зеленський розраховує на нові системи Patriot

16:33, 04.07.2024
Саміт НАТО у Вашингтоні: Зеленський розраховує на нові системи Patriot

Саміт НАТО для України – це платформа Patriot. (Фото з відкритих джерел)

Президент України Володимир Зеленський очікує від західних партнерів рішення щодо надання Україні нових систем Patriot під час саміту НАТО у Вашингтоні, який відбудеться з 9 по 11 липня.

 

Також, за його совами, Україна чекає на ухвалення нових двосторонніх безпекових угод з партнерами.

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави повідомив в інтерв’ю Bloomberg у четвер.

 

«Я б дуже хотів, щоб цей саміт був успішним для всіх союзників. Для України – це платформа Patriot. До речі, моя команда зараз працює у Сполучених Штатах над конкретними речами з цього приводу.

 

Друге, це приєднання більшої кількості країн щодо безпеки України. Третє, те, що сьогодні ми би хотіли побачити потужні кроки від США. Ми б хотіли запрошення (на вступ до Альянсу – ред.), і ми знаємо, що ми його не отримаємо. Хоча, я вважаю, що якщо ми хочемо побачити сильну Америку, сильну у тому сенсі, якого суспільство дуже чекає, то щось на кшталт запрошення – це саме такий знак», - сказав Зеленький.

 

Президент нагадав, що це буде саміт НАТО+ , у якому також братимуть участь країни, які не входять до Альянсу, але й держави, які важливі у світі.

 

Нагадаємо, саміт НАТО у Вашингтоні відбудеться 9-11 липня. Очікується, що українську делегацію на саміті очолить президент Володимир Зеленський.

 

Як повідомляла «УМ», президент Зеленський вважає главу свого офісу Андрія Єрмака потужним менеджером, якого він «поважає за результат». Нині пан Єрмак перебуває з візитом у США.