Удар по Оболоні: Повітряні сили повідомили про нову тактику терористів

11:55, 01.07.2024
Удар по Оболоні: Повітряні сили повідомили про нову тактику терористів

Рятувальники КАРС на місці падіння уламків ракети на Оболоні. (Фото КМДА)

Речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш стверджує, що недільний удар російських терористів по столичній Оболоні відрізняється від останніх атак по Києву.

 

За його даними, росіяни випробовують нові тактики.

 

Як інформує Україна молода, про це Євлаш заявив в ефірі телемарафону у понеділок.

 

"Вчора ввечері, приблизно о 19:30 ворог застосував крилаті ракети "Іскандер-К" по Києву. Вдалося збити дві ракети. На жаль, внаслідок падіння уламків було пошкоджено інфраструктуру", - розповів подробиці удару речник.

 

І акцентував, що вчорашня атака не мала якихось суттєвих змін, окрім того, що терористи атакували столицю ввечері, коли на вулиці були присутні багато людей.

 

"Однак можна сказати, що переважно противник атакує вночі досить серйозно своїми ракетами. Цього разу вони вирішили завдати удару ввечері о пів на восьму в неділю, теплого літнього дня, коли було багато людей.

 

Вони (росіяни, - ред.) так показують своє цинічне обличчя щоразу. Росія - країна-терорист і продовжує підтверджувати це з кожним таким подібним ударом", - відзначив Євлаш.

 

Водночас, як повідомляє КМДА, рятувальники четвертого аварійно-рятувального взводу КАРС «Київська служба порятунку» оперативно виїхали на місце події. Вони виконали роботи з деблокування дверей пошкоджених квартир на восьмому поверсі та надали доступ вогнеборцям для подальшого гасіння пожежі.

 

Також рятувальники КАРС демонтували аварійні елементи конструкцій, зокрема, на балконах, які загрожували життю мешканців району. Ще – врятували домашню тварину на десятому поверсі будинку.

 

Як повідомляла «УМ», напередодні в Оболонському районі Києва зафіксували падіння уламків внаслідок російського ракетного удару.

 

Пошкоджено багатоповерховий будинок. Відомо про 5 постраждалих - у них гостра реакція на стрес, одну людину госпіталізували.