Оборона Харківщини: дії генерал-лейтенанта Содоля перевіряє ДБР

12:49, 29.06.2024
Оборона Харківщини: дії генерал-лейтенанта Содоля перевіряє ДБР

ДБР перевіряє дії Юрія Содоля під час його командування обороною Харківського напрямку. (Фото з відкритих джерел)

Державне бюро розслідувань розглянуло заяву начальника штабу бригади "Азов" Нацгвардії Богдана Кротевича за фактами можливого перевищення службових повноважень та некомпетентного командування військами з боку командуючого ОСУВ "Хортиця" Юрія Содоля.

 

Діям одіозного генерал-лейтенанта Содоля буде надано правову оцінку.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє видання «УП» з посиланням на джерела у правоохоронних органах в суботу.

 

Зазначається, що ДБР перевіряє дії Юрія Содоля під час його командування обороною Харківського напрямку та інші факти, на які вказав начштабу "Азова" Кротевич.

 

За даними видання, бюро вже відповіло Кротевичу, що його заяву розглянуто і за результатами опрацювання – приєднано до матеріалів фактової кримінальної справи щодо обставин прориву російськими військовими кордону в Харківській області.

 

У цій справі, серед іншого, надається правова оцінка діям військового командування ОСУВ "Хортиця" під час планування та проведення оборонних операцій на ввіреному напрямку.

 

В Бюро пообіцяли представнику "Азову", що викладені ним обставини будуть перевірені.

 

Сам Богдан Кротевич у соцмережі Х напередодні заявив, що "відповіддю ДБР не задоволений".

 

"Далі вже робота адвокатів, вдячний всім хто підтримує. Військових прошу не боятись давати свідчення (в тому числі непублічні), ми не відступимося", – додав начштабу.

 

Як повідомляла «УМ», раніше Богдан Кротевич подав заяву до ДБР із закликом провести розслідування щодо командувача Об'єднаних сил ЗСУ Юрія Содоля.

 

Після оприлюднення заяви президент Володимир Зеленський замінив командувача Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Юрія Содоля на бригадного генерала Андрія Гнатова.