НАТО вивчає досвід України із застосування морських дронів у Чорному морі

10:46, 29.06.2024
НАТО вивчає досвід України із застосування морських дронів у Чорному морі

Загалом СБУ долучилась до знищення 11 російських кораблів. (Фото СБУ)

Заступник командувача Об’єднаного командування сил НАТО у Норфолку (штат Вірджинія, США) контрадмірал Тімоті Генрі каже, що країни НАТО вивчають досвід України в Чорному морі, щоб адаптуватися до змін сучасного бою.

 

За його словами, український досвід знищення значної частини Чорноморського флоту росії завдяки ефективному застосуванню морських дронів та інших технологій є цікавим для Альянсу в контексті розвитку сучасної тактики бойових дій на морі.

 

Як інформує Україна молода, про це контрадмірал сказав у коментарі Укрінформу.

 

"Ми дивимося за межі теперішнього моменту, беремо уроки від того, що відбувається зараз, із реалій сьогодення, а також дивимося, куди нас можуть завести технології впродовж наступних трьох, п’яти, десяти років", – зазначив пан Генрі у відповідь на запитання, чи вивчають країни НАТО бойовий досвід України в Чорному морі та як це може вплинути на майбутню тактику ведення бойових дій на морі.

 

Адмірал наголосив, що успіх НАТО й полягає в тому, що Альянс здатний спостерігати за розвитком подій і добре адаптуватися до змін. Тож НАТО, за його словами, уважно ставиться до передового досвіду в усіх регіонах, де відбувається збройне протистояння на морі. Це включає і тактику українських захисників у Чорному морі, й ситуацію в Червоному морі, і розвиток подій в Аденській затоці.

 

Нагадаємо, наприкінці травня голова СБУ Василь Малюк розповів, що СБУ використовує морські дрони Sea Baby, оснащені реактивними системами залпового вогню "Град".

 

Як повідомляла «УМ», загалом СБУ долучилась до знищення 11 російських кораблів, зокрема, великого десантного корабля "Олєнєгорський горняк".