ЄС та Україна розпочали переговори про вступ на конференції у Люксембурзі

18:53, 25.06.2024
ЄС та Україна розпочали переговори про вступ на конференції у Люксембурзі

Міжурядова конференція у Люксембурзі стане історичною для України. (facebook.com/dshmyhal)

Міжурядова конференція, яка офіційно дає старт переговорам про вступ України в Європейський Союз розпочалася у Люксембурзі у вівторок, 25 червня.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє кореспондентка Суспільного.

 

На конференції виступили прем'єр-міністр України Денис Шмигаль та міністерка закордонних справ Бельгії Аджа Лябіб.

 

"Ми прекрасно розуміємо, що попереду ще багато роботи на шляху. Ми готові до неї. Ми продемонстрували, що можемо рухатися швидко і досягати неможливого. Сьогоднішня подія це чітко демонструє", - заявив глава Кабінету міністрів у режимі відеоконференції. 

 

Шмигаль також наголосив, що майбутнє членство України в ЄС є найкращою відповіддю на виклики Європи сьогодення та "унікальна можливість" зміцнити ЄС. На його думку, це історична мить. 

 

"Ми віримо, що допомога Україні у перемозі над російським агресором та подолання викликів післявоєнної відбудови стане найбільшим досягненням Європи за останні десятиліття", - сказав прем'єр.

 

Тоді як міністерка закордонних справ Бельгії Аджі Лябіб заявила:

 

"Від імені Європейського Союзу я рада вітати тут сьогодні шановних представників України на відкритті переговорів про вступ вашої країни до ЄС".

 

Зазначимо, що делегацію України на конференції очолює віцепрем’єрка з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

 

Як повідомляла "УМ", Рада Євросоюзу погодила рішення надати 1,4 млрд євро Україні на озброєння з непередбачених доходів від заморожених російських активів.