Син міністра МВС Клименка мобілізувався до війська із зором «мінус 9»

11:08, 21.06.2024
Син міністра МВС Клименка мобілізувався до війська із зором «мінус 9»

Ігор Клименко під час інтерв’ю Радіо Свобода. (Фото Радіо Свобода)

Дорослий син міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, якому виповнилося 27 років і який має зір «мінус 9», мобілізувався до війська три місяці тому.

 

Як інформує Україна молода, про це пан Клименко розповів у інтерв’ю Радіо Свобода.

 

«Мій син − йому виповнилось 27 років у лютому − і він одразу мобілізувався. Самостійно. Без повістки. Він пішов до ТЦК. Це було ще до прийняття закону. Ми ще не знали, які будуть зміни в правилах відбору, медичного відбору. Він готувався до цього, чесно кажучи, 4 місяці. Йому важко було з цивільного життя більш-менш вільного переходити в те життя, в яке зараз попав», - каже очільник МВС.

 

За його словами, задовго до цього у нього з сином були розмови "достатньо такі тривалі".

 

«Перші 2 місяці цих розмов − ще наприкінці минулого року − він до цього був неготовий. Але він вже знав, що він має йти… Якщо батько міністр, то, мабуть, він міг бути мажором якимось. Але насправді я достатньо серйозно підходжу до того, яким має бути, яка відповідальність і сина міністра, і міністра, який має сина. Перед державою, в тому числі», − сказав Клименко.

 

І додав, що рішення мобілізуватися син прийняв самостійно. І вже перебуває у війську "близько 3 місяців".

 

Оскільки МВС відповідає за якість умов і підготовку частини військовослужбовців, які підуть на фронт, то журналістка запитала, чи є різниця, коли міністр робить цю роботу і його син не у війську, і коли син уже у війську.

 

«Є. Я можу цим хлопцям дивитись в очі і вимагати від командирів те, що я маю вимагати − виконання всіх завдань, які стоять. Я маю за своєю посадою це робити, і вони мають підпорядковуватись. Але кожен з них може про себе сказати − ніхто ж не забороняє нам думати − а що ти зробив?», − підсумував глава МВС.

 

Водночас Ігор Клименко заявив, що мобілізувати і відправити на фронт усіх заброньованих правоохоронців, як цього вимагають у соцмережах, неможливо.

 

Мовляв, частину поліцейських неможливо мобілізувати, бо вони не досягли мобілізаційного віку − 25 років (йдеться про 17 тисяч осіб). Тим не менше, наразі формуються бойові бригади, які підсилять Сили оброни в найближчий час.

 

І додав, що в Україні поступово погіршується криміногенна ситуація. Коментуючи заяви у соцмережах, що поліцію треба мобілізувати, бо правоохоронці треновані і вже вміють поводитися зі зброєю, міністр зазначив, що специфіка роботи поліцейських і військових дуже різна.

 

«Поліцейський навчений застосовувати зброю і силу проти злочинця, але це не має нічого спільного з окопами, з інженерними спорудами, з діями в складі відділення, взводу чи роти. Стріляти з автомата по злочинцю чи спецназ, який захоплює злочинну організацію, наприклад, − це одне, це дія в місті, але це не те, що дія в полі, лісі і так далі», - сказав міністр.

 

 

Як повідомляла "УМ", раніше міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявляв, що бази даних Нацполіції містять інформацію щодо сотень тисяч можливих ухилянтів від мобілізації.