Два чобота пара: Кім повністю підтримує війну рф в Україні, фото

11:09, 19.06.2024
Два чобота пара: Кім повністю підтримує війну рф в Україні, фото

Кім висловив повну підтримку війні Росії в Україні та пообіцяв посилити стратегічне співробітництво Кім Су Йон, 김수연 КімСу Йон (Фото: Yonhap)

На зустрічі із російським диктатором володимиром путіним у Пхеньяні лідер Північної Кореї Кім Чен Ин висловив повну підтримку війни росії в Україні та пообіцяв посилити стратегічну співпрацю з москвою.

 

Як інформує УМ, про це із посиланням на російське пропагандистське видання ТАСС повідомляє Yonhap.

 

«Уряд Корейської Народно-Демократичної Республіки... висловлює свою повну підтримку та солідарність із російським урядом, армією та народом у проведенні «спеціальної військової операції» (війни – ред.) в Україні з метою захисту суверенітету, інтересів безпеки та територіальної цілісності», - сказав Кім.

 

Він зазначив, що відносини між двома країнами «вступають у новий період процвітання», високо оцінив роль росії у глобальному стратегічному балансі та пообіцяв зміцнювати стратегічне співробітництво Північної Кореї з рф.

 

 

путін, у свою чергу, подякував Кіму за підтримку Пхеньяном політики Москви щодо України та заявив, що підготовлено новий «фундаментальний документ», який стане основою для майбутніх відносин між двома країнами.

 

 

Як повідомляла УМ, російський диктатор володимир путін у середу вранці розпочав перший за 24 роки свого правління державний візит до сусідньої Північної Кореї.

 

Очікується, що за підсумками переговорів Путін і Кім підпишуть договір про всеосяжне стратегічне партнерство, що стане підвищенням рівня двосторонніх відносин між їх країнами й дозволить поглибити співпрацю в усіх сферах, зокрема, у військовій.