Уперше за 24 роки: путін їде до КНДР на зустріч з Кім Чен Ином, фото

12:50, 18.06.2024
Уперше за 24 роки: путін їде до КНДР на зустріч з Кім Чен Ином, фото

Столиця Північної Кореї оздоблена привітаннями на честь візиту путіна. (Фото: російські ЗМІ)

До КНДР сьогодні, 18 червня, приїде лідер рф володимир путін на зустріч із її головою Кім Чен Ином. Це його перший за 24 роки візит до Північної Кореї.

 

Як інформує УМ, про це 18 червня повідомили російські та світові ЗМІ опублікувавши відповідні фото й відео.

 

Перед приїздом Путіна до північнокорейської столиці Пхеньяну в місцевій газеті «Нодон синмун» опублікували статтю авторства лідера РФ «Росія і КНДР: традиції дружби та співпраці крізь роки».

 

У ній російський лідер, зокрема, наголосив на тому, що обидві країни продовжують розвивати «багатопланове партнерство» після понад 70 років дружніх відносин.

 

Крім того, Путін у статті подякував КНДР за підтримку війни в Україні, повторив тези про спроби США «навʼязати світові глобальну неоколоніальну диктатуру, засновану на подвійних стандартах», і про те, що Штати «та їхні сателіти» самі спровокували конфлікт в Україні.

 

 

«Наші противники продовжують фінансувати неонацистський київський режим, забезпечувати зброєю і розвідувальними даними, дозволяють і фактично підштовхують використовувати сучасну західну зброюі техніку для ударів по російській території. Причому найчастіше — по свідомо мирних цілях. Вони погрожують відправити в Україну свої війська. При цьому намагаються виснажити нашу економіку новими санкціями, спровокувати зростання соціально-політичної напруженості всередині країни», — пише російський лідер.

 

«Усі спроби стримати, ізолювати Росію провалилися», — наголосив путін. Він зазначив, що «корейські друзі, попри багаторічний економічний тиск, провокації, шантаж і військові загрози з боку США, так само ефективно відстоюють свої інтереси».

 

Наприкінці статті президент рф висловлює сподівання, що Росії та КНДР «спільними зусиллями вдасться вивести двосторонню взаємодію на ще більш високий рівень», і бажає «доброго здоровʼя товаришу Кім Чен Ину, а всьому дружньому народу КНДР — миру і масштабних успіхів на шляху розвитку».

 

 

Востаннє путін їздив до КНДР у 2000 році, ще за правління Кім Чен Іра — батька нинішнього диктатора. Кім Чен Ин відвідував РФ восени 2023 року. Тоді, ймовірно, вони з Путіним домовились про поставки ракет KN-23/24 (аналог «Іскандер»), які вже на початку 2024 року запускали по Україні.

 

Як повідомляла УМ, путін готує наступників режиму з ближнього кола.