Євро-2024: Румунія розгромила Україну у стартовому матчі

19:01, 17.06.2024
Євро-2024: Румунія розгромила Україну у стартовому матчі

(Фото УАФ)

Національна збірна України розпочала виступ на Євро-2024 у Мюнхені з розгромної поразки від Румунії. Румуни перемогли українців з рахунком 3:0.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Українська асоціація футболу в понеділок.

 

Матч розпочався з позиційних атак збірної України, на що румуни відповіли дальнім ударом Комана в площину. Синьо-жовті старалися будувати атаки через фланги, можна пригадати небезпечний простріл Циганкова, а також невлучний удар Довбика.

 

Та на 29-й хвилині в рахунку повели трикольорові — помилка Луніна з вибиванням м'яча завершилася перехопленням від Мана й невідпорним ударом Станчу з-за меж штрафного в дальню дев'ятку.

 

Потім українці провели кілька гострих атак, однак останньої миті румуни не давали пробити своїм візаві. Приміром, небезпечний простріл Мудрика над власними воротами зрізав Дрегушин.

 

 

Під кінець тайму синьо-жовтим пощастило не пропустити знову. Спершу удар Мана з рикошетом прийшовся поруч зі стійкою, а потім Станчу закрутив м’яч із кутового в поперечину.

 

«По перерві опоненти відправили нашу команду в нокдаун. На 53-й хвилині вони забили вдруге — під час контратаки м’яч відскочив до Резвана Маріна, який у дотик поклав його в лівий нижній кут. Незабаром наші захисники заблокували небезпечний удар Станчу, а в наступній фазі атаки суперників Лунін потягнув удар Раціу. Проте вже за мить після кутового Дрегуш із передачі Мана проштовхнув м’яч у ворота, збільшивши перевагу своєї команди», - констатує УАФ.

 

На такий удар Сергій Ребров відреагував потрійною заміною.

Згодом на ударну позицію вивели Мудрика — Михайло приклався повз ближню дев’ятку. Уже в компенсований час Яремчук перекинув кіпера, але влучив у поперечину, а потім Мудрик дальнім ударом перевірив Ніце. Тож наші хлопці поступилися з рахунком 0:3.

 

 

Головний тренер національної збірної України Сергій Ребров прокоментував підсумки поєдинку так:

 

«Очевидно, що були різні складові гри. Ми володіли м’ячем, але не створювали моментів. Такого результату ніхто не очікував. Попереду нас чекає дуже серйозна гра. Ми повинні поговорити між собою і підготуватися до наступної зустрічі.

 

Румунія — хороша команда. Я говорив перед матчем, що це футбольна нація. Вони вміють грати у футбол, і вони сьогодні це показали. Тепер ми повинні зосередитися на наступній грі проти Словаччини».

 

17 червня

Румунія — Україна 3:0 (1:0)

Голи: 1:0 — 17 Станчу, 2:0 - 53 Марін Р., 3:0 - 57 Дрегуш

 

Свій наступний матч на Євро-2024 збірна України проведе 21 червня в Дюссельдорфі з командою Словаччини.

Також українці зіграють проти Бельгії.

 

Як повідомляла "УМ", колишній головний тренер національної збірної України, а нині головний тренер львівських Карпат Мирон Маркевич вважає, що наразі збірна України є найсильнішою за часів незалежності та може серйозно вистрілити на Євро-2024.