Донеччину й Харківщину відвідав глава оборонного комітету Бундестагу

13:07, 17.06.2024
Донеччину й Харківщину відвідав глава оборонного комітету Бундестагу

Новообраний Голова Комітету оборони Бундестагу Marcus Faber приїхав на запрошення нардепа Єгора Чернєва (САУ Panzerhaubitze 2000 (на фото) знищила російську гаубицю разом з боєкомплектом ). (Фото: Фейсбук Єгор Чернєв)

Новообраний Голова Комітету оборони Бундестагу Marcus Faber приїхав на Донбас та Харківщину, щоб особисто з'ясувати поточні потреби та проблеми військових.

 

Як інформує УМ, про це 17 червня повідомив у Фейсбуці голова постійної делегації України у парламентській асамблеї НАТО нардеп Єгор Чернєв.

 

Це перша закордонна поїздка Фабера на новій посаді – і одразу до України, хоча за традицією новообрані голови комітету оборони парламенту Німеччини свій перший візит здійснюють до країни-сусіда. "І ми це цінуємо", – підкреслив український нардеп.

 

За словами Чернєва, під час візиту Фабера "ми максимально занурилися у купу практичних питань аж до якості окремих видів снарядів для німецьких САУ та деталей, які вкрай необхідні для ремонту техніки".

 

"Виявили певні критичні проблеми, які потрібно вирішувати негайно, і Маркус пообіцяв після повернення до Німеччини оперативно допомогти. І я знаю, що він допоможе", – відзначив Чернєв.

 

За словами нардепа, під час візиту німецького депутата "як приємний бонус" німецька САУ Panzerhaubitze 2000 знищила російську гаубицю разом з боєкомплектом.

 

Нагадаємо, нещодавно Україна отримала від Німеччини ще одну велику партію зброї, що включає у тому числі системи ППО, танки й бронемашини.

 

Міністр оборони Борис Пісторіус анонсував цю допомогу під час свого візиту до Одеси наприкінці травня.

 

Як повідомляла УМ, Безпекова співпраця: Україна й Німеччина підписали важливу угоду.