Секретар РНБО Литвиненко назвав два завдання України у війні

10:54, 17.06.2024
Секретар РНБО Литвиненко назвав два завдання України у війні

Україна почала використовувати західну зброю для ударів по російських силах на території самої федерації. (Фото Генштабу ЗСУ)

Секретар Ради національної безпеки й оборони України Олександр Литвиненко назвав два «дуже важливі» військові завдання, які стоять перед Україною.

 

За його словами, по-перше, треба зупинити російських окупантів на лінії фронту, а по-друге, атакувати об'єкти на території росії, які дозволяють росіянам вести війну проти нашої країни.

 

Як інформує Україна молода, про це секретар РНБО сказав в інтерв'ю The Times.

 

Зазначається, що тривала затримка з постачанням американської зброї на початку 2024 року дозволила росії "досягти найбільшого успіху на полі бою з початку війни".

 

Проте відновлення допомоги допомогло Україні дати опір, а ситуація на Харківщині зараз "повністю стабілізована", заявив Литвиненко.

 

За його даними, до того ж Україна почала використовувати західну зброю для ударів по російських силах на території самої федерації.

 

«У нас є два дуже важливих військових завдання. Перше - зупинити росіян на лінії фронту, друге - бити вглиб росії», - наголосив секретар РНБО.

 

 

Пан Литвиненко додав, що ціллю України є критична інфраструктура, яка дозволяє росії вести війну.

 

Нагадаємо, наприкінці травня США дозволили Україні бити американською зброєю по регіонам рф, які межують з Харківщиною.

 

Зокрема, Україна може використовувати американські реактивні снаряди GMLRS, артилерійські ракетні системи HIMARS й інші артилерійські системи для ударів по військових об’єктах на території Росії, однак дозвіл не розповсюджується на ракети "земля-земля" великої дальності ATACMS.

 

Як повідомляла «УМ», віцепрезидентка США Камала Гаріс анонсувала виділення $1,5 млрд на потреби України під час Глобального саміту миру у Швейцарії.