Go to the Future: у Києві пройшов благодійний забіг

16:57, 16.06.2024
Go to the Future: у Києві пройшов благодійний забіг

На старті благодійного забігу Go to the Future. (Фото: Анна Самара)

У Києві в неділю 16 червня відбувся благодійний забіг Go to the Future.

 

Як інформує УМ, про це повідомило Суспільне.

протезування військовослужбовців.

 

Організатори кажуть, що забігом вони хочуть довести, що ампутація не обмежує. Після протезування людина може жити повноцінним життям та навіть бігти.

 

"Кількість людей, які втрачають кінцівки, бороняючи нашу державу, наш спокій, нашу незалежність збільшується. І ми, суспільство, маємо змінюватися, маємо змінювати підходи, тому що хлопці, повертаючись із війни, вони мають знати, що їх чекають, вони можуть знайти роботу, що вони можуть бути соціально активними. І ми готові їх приймати", — сказала очільниця фонду "Майбутнє для України" Олена Ніколаєнко.

 

На забіг зареєструвалося майже 1000 людей. Спочатку провели естафету, під час якої бігли 4 команди. Капітан кожної — ветеран з протезами. Інші учасники команд — партнери заходу, військові, музиканти. Потім провели забіги на 600 м, 2 км і 5 км.

 

 

 

Акцію влаштував благодійний фонд "Майбутнє для України" за підтримки міжнародної клініки з протезування Medical center Orthotics and Prosthetics (США). Медзаклад займається протезуванням українських військових зі складними ампутаціями. Усі кошти, зібрані під час сьогоднішнього забігу, направлять на протезування українських військовослужбовців.

 

Як повідомляла УМ, Шаную воїнів: в Ужгороді відбувся патріотичний забіг.