рф має усвідомити свої кордони із сусідами – президентка Грузії Зурабішвілі

00:49, 16.06.2024
рф має усвідомити свої кордони із сусідами – президентка Грузії Зурабішвілі

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі на полях Саміту миру у Швейцарії. (Фото Офісу президента)

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі нагадує, що її держава пережила російську агресію та окупацію як і Україна, тому розділяє важке становище українського народу.

 

На її думку, росія має усвідомити свої кордони та кордони своїх сусідів.

 

Як інформує Україна молода, про це пані Зурабішвілі заявила у виступі на Глобальному саміті миру у Швейцарії, передає Укрінформ в ніч на неділю.

 

"росія має усвідомити, що у неї є кордони, як у будь-якої іншої держави, і що у неї є сусіди, як у будь-якої іншої держави. Ця міжнародна спільнота, нова архітектура безпеки можуть існувати лише тоді, коли великі країни, найбільші з найбільших, визнають своїх сусідів, поважають своїх сусідів і їхню територіальну цілісність", - сказала Зурабішвілі.

 

 

Президентка Грузії нагадала про російську агресію та окупацію грузинських територій росією.

 

"Моя країна, Грузія, може лише розділити важке становище українського народу, яке ми пережили самі… Не один раз, а багато разів. До окупації територій України була окупація територій Грузії", - акцентувала Зурабішвілі.

 

Президентка Грузії наголосила на нестабільності та конфронтації, спричинених діями росії в Чорноморському регіоні.

 

"Моя країна може лише розділити занепокоєння щодо нестабільності та конфронтації, які росія принесла в Чорне море замість співпраці та взаємодії. Мілітаризація Чорного моря, коли росія планує відкрити нову додаткову військово-морську базу на території Грузії, в Абхазії. Моя країна також може розділити стурбованість ядерною безпекою, відчувши наслідки Чорнобильської катастрофи", - зазначила Зурабішвілі.

 

Як повідомляла «УМ», на саміті миру у Швейцарії президент Зеленський закликав лідерів і представників держав світу зупинити війну в Україні «на основі Статуту ООН, поваги до міжнародного права, справедливих інтересів українського народу».