Ультиматуми путіна є відродженням нацизму – Зеленський

18:42, 14.06.2024
Ультиматуми путіна є відродженням нацизму – Зеленський

Зеленський відреаував на заяви путіна під час візиту до Італії. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський вважає так звані «нові пропозиції» російського диктатора владіміра путіна ультиматумом.

 

На його думку, цей ультиматум висувається керівництвом держави-агресора задля припинення війни на їхніх умовах .

 

Як інформує Україна молода, про це лава держави сказав у інтерв’ю італійському телеканалу Sky TG24.

 

«Що я можу сказати? Ці повідомлення є ультимативними, вони нічим не відрізняються від інших ультиматумів, які він робив раніше. Зараз ми бачимо, що те, що він робить, - це відродження нацизму. Це нова хвиля цього нацизму, російського нацизму.

 

Він хоче, щоб ми відмовилися від наших окупованих територій, але він також хоче і наших неокупованих територій. Він розповідає про регіони нашої країни і не має наміру зупинятися. Замороженого конфлікту не буде», - відповів президент.

 

Зеленський переконаний, що у даному випадку йдеться про те саме, що «зробив Гітлер, коли казав: дайте мені частину Чехословаччини, і все закінчиться тут».

 

І нагадав, що після цього була окупація Польщі та Європи.

 

«Ви знаєте, що ця хвиля нацизму ніколи не припиняється... Не варто довіряти цим повідомленням, адже путін іде тим самим маршрутом.

 

Сьогодні він говорить про чотири регіони, раніше говорив про Крим і Донбас... Його не хвилює, що відбувається з людьми, це нове обличчя нацизму», - акцентував президент України.

 

Зауважимо, що перед тим господар Кремля путін знову повторив, що нібито "готовий до мирних переговорів", але для цього Україна має вивести свої війська з усіх окупованих росіянами регіонів, які Кремль вважає територією рф. Йдеться про Донецьку, Луганську, Запорізьку та Херсонську області.

 

Як повідомляла «УМ», раніше президент Зеленський повідомив, що прагне завершити війну, «щоб не бути брехуном».