«Став плюс»: стартувала перша публічна кампанія рекрутингу до ГУР, фото

10:13, 14.06.2024

Про першу публічну рекрутингову кампанію до складу підрозділів Головного управління розвідки Міністерства оборони України - "Став плюс" було оголошено 13 червня в Києві.

 

Як інформує УМ, про це 14 червня ГУР повідомило на своєму сайті та Фейсбуці.

 

Про початок рекрутингу під час презентації заявив представник української воєнної розвідки Андрій Юсов.

 

"До команди Головного управління розвідки можна і треба долучатись. Тому сьогодні, згідно з розпорядженням начальника ГУР МО України генерал-лейтенанта Кирила Буданова, маю честь оголосити про першу всеукраїнську публічну кампанію з рекрутингу. Ми стаємо на новий рівень і хочемо забезпечити доступ нових фахівців. Світ змінюється, як і воєнна розвідка", – заявив Юсов.

 

Для служби у підрозділах активних дій ГУР потенційні кандидати повинні мати хорошу фізичну форму, бути витривалими, вміти орієнтуватися у стресових ситуаціях. Вік рекрутів може становити від 18 до 40 років.

 

 

Крім того, не лише підрозділи активних дій воєнної розвідки України мають запит на нових людей - йдеться також про пошук технічних спеціалістів.

 

"Ми дуже зацікавлені у спеціалістах технічних галузей. А також в операторах БПЛА різного типу - як таких, що вже є на озброєнні, так і новітніх зразків", - заявив представник відповідного підрозділу.

 

У межах заходу був презентований алгоритм подачі заявки на проходження військової служби у підрозділах воєнної розвідки.

 

 

Спершу потенційний кандидат має заповнити анкету. Її можна знайти:

 

на сайті ГУР у розділі «Кар’єра»;

у розділі "військовий рекрутинг" на онлайн-платформі Lobby-X;

на верифікованих сторінках ГУР і його підрозділів у соціальних мережах (серед них – Секретний рекрутер);

на рекрутинговій платформі Міністерства оборони України https://army.gov.ua/.

 

Моментально перейти на анкету можна також за QR-кодом на рекламних оголошеннях і банерах, які вже розміщені в усіх великих містах України.

 

Після заповнення анкети кандидатура рекрута потрапляє на розгляд. Далі у разі успішного проходження першого етапу з кандидатом зв’язуються у термін від 1 до 10 днів.

 

Як повідомляла УМ, Міністерство оборони запустило сайт з підбору вакансій та підрозділів для військової служби.