Втрати рф на війні становлять 350 тисяч вбитими та скаліченими – Остін

13:09, 13.06.2024
Втрати рф на війні становлять 350 тисяч вбитими та скаліченими – Остін

Щонайменше 350 тисяч російських окупантів були вбиті або поранені.

Щонайменше 350 тис. російських військовослужбовців були вбиті або пораненіз початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну в лютому 2022 року. Лише з вересня минулого року у нових спробах атакувати росіяни втратили 2600 бойових машин.

 

Як інформує УМ, про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін під час відкриття 23-ї зустрічі Контактної групи з питань оборони України (UDCG) в четвер, 13 червня, у Брюсселі.

 

«З початку повномасштабного путінського вторгнення в лютому 2022 року щонайменше 350 тис. російських військовослужбовців були вбиті або поранені. Українські сили потопили, знищили або пошкодили 24 російських судна в Чорному морі.

 

У вересні минулого року, якраз перед тим, як Кремль розпочав свій новий наступ, Росія втратила понад 2600 бойових машин вздовж лінії фронту в Україні.

 

Просуваючись на захід від Авдіївки, російські окупанти втратили там понад 160 бойових машин лише у травні», - сказав він.

 

 

Дещо раніше у міністерстві оборони США заявили, що обговорення можливостей для посилення протиповітряної оборони України, у тому числі, установками Patriot та іншими системами, буде в центрі уваги 23-ї зустрічі Контактної групи з питань оборони України (UDCG) в четвер у Брюсселі.

 

Засідання «Рамштайну» проходить в рамках зустрічі міністрів оборони країн-членів НАТО. Відповідно до оприлюдненої програми заходів, 13 червня також відбудеться засідання Ради Україна-НАТО на рівні міністрів оборони.

 

Контактна група з питань оборони України, так званий формат«Рамштайн», об’єднує близько 50 країн з метою координації зусиль на підтримку України в умовах її протистояння російській агресії в Європі.

 

Як повідомляла УМ, Остін і Зеленський у Сінгапурі домовились про коаліцію F-16 та посилення ППО.